Cluj-Napoca în topul orașelor cu cel mai curat aer din țară

Împărtășește prietenilor tăi noutăți din imobiliare!

Cluj-NapocaCluj-Napoca este orașul din România cu cele mai multe poziții într-un top 10 al cartierelor cu cea mai bună calitate a aerului din țară.

Orașul nostru are patru zone care se situează în top 10 al cartierelor cu cel mai curat aer din România. Studiul are la bază auto-percepția cetățenilor privind calitatea aerului în orașele și cartierele din România. Altfel spus, locuitorii cartierelor au fost rugați să prezinte o părere referitoare la starea cartierelor din localitatea de reședință.

Cercetarea a scos la iveală că, în privința orașelor din România cu cea mai bună calitate a aerului, topul este condus de Brașov (punctaj de 66,48 din 100), Miercurea Ciuc (65,66) și Sfântul Gheorghe (63,62).

Clujul este situat pe poziția a șaptea, dar compensează prin numărul de poziții în topul cartierelor: Grigorescu (75,22), Gruia (73,28), Zorilor (72,75) și Andrei Mureșanu (71,73). Pe locul 11 se situează și cartierul Gheorgheni, cu un punctaj de 71,48%.

Astfel, clujenii ce stau în Grigorescu se pot considera fericiți că locuiesc în cartierul situat pe locul 4 la nivel național, cu cel mai curat aer, însă la distanță mică de celelalte cartiere situate în acest top, din punct de vedere al punctajelor.

Cartierele cu cea mai bună calitate a aerului din România sunt Răcădău din Brașov (85,60), Noua din Brașov (84,12) și Valea Aurie din Sibiu (84,01).

Într-un top asemănător, însă referitor la cartierele cu cel mai slab aer calitativ din România se situează Mihai Bravu din Ploiești (34,63), Mureșeni din Târgu Mureș (34,84) și Gara din Slatina (35,51). Tot aici, în top 10, se găsesc și 4 cartiere din capitală. Și anume Unirii, Gara de Nord, Ștefan Cel Mare și Moșilor.

După cum putem observa, Clujul este un oraș în care te poți bucura de un aer curat, iar după cum știm, calitatea acestuia protejează sănătatea umană. Acesta ar fi încă un motiv pentru care orașul ardelean este unul dintre cele mai căutate pe piața imobiliarelor, atrage tot mai mulți turiști străini, însă și mulți studenți din Provincie.

Sursa: Storia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *