Tendințele de pe piața imobiliară din București: cresc chiriile la apartamentele noi

Împărtășește prietenilor tăi noutăți din imobiliare!

Bucureștiul se confruntă cu o scădere a ofertei de apartamente noi. Blocajul administrativ înregistrat la nivel de Capitală a dus la o scădere drastică a ofertei de apartamente noi pe piață.

Numărul de unităţi în construcţie este departe de a acoperi necesarul de locuinţe noi, prin urmare cererea de chirii a înregistrat de asemenea creșteri. Însă diferențelele de prețuri au devenit semnificative între locuințele noi și cele vechi.

Dacă în aceeaşi perioadă a anului trecut un apartament nou cu 2 camere putea fi închiriat la 450 de euro/lună, semnalează publicația Wall Street, iar un apartament vechi în aceeaşi zonă putea fi închiriat cu 400 euro/lună (adică la diferenţă de 50 euro), anul acesta diferenţa între cele două apartamente este de cel puţin 80 euro.

Chirii în apartamente noi

Un apartament de două camere dintr-un ansamblu rezidențial nou din nordul Bucureștiului se închiriază, cu preţuri între 750 şi 950 euro/lună, garsonierele cu sume peste 500 de euro/lună, iar apartamentele de 3 camere au un preț al chiriei de 1.000 euro/lună, ajungând până la 1.450 de euro/lună.

Conform dezvoltatorului Eden Capital Development şi Oana Ivan&Associates, citat de publicația Wall Street, valoarea proiectelor rezidenţiale noi s-a apreciat faţă de cele vechi, cu peste 10-15% în ultimii doi ani.

Inflația și scumpirea finanțării generează reacții în lanț

Creşterea inflaţiei şi incertitudinile economice au afectat în special segmentul de populație care este în căutarea de chirii și apartamente de vânzare la preţuri mici şi medii.

Cei care caută chirii la preţuri mai mici se orientează în special către blocurile vechi sau zonele mai slab conectate din sudul capitalei.

Pe termen lung, această tendinţă vă produce o diferența majoră și între preţurile de vânzare la locuințele vechi şi noi. Apartamentele noi vor înregistra aprecieri mai mari ale valorii de piaţă, în paralel cu o creştere mai accentuată a chiriilor pe acest segment.

Concuzii

Vestea bună este că investitorii pot obține randamente ridicate și aprecieri semnificative ale valorii apartamentelor noi, ceea ce face aceste proprietăți atractive pentru cei care caută investiții pe termen lung.

Cumpărătorii, pe de altă parte, trebuie să ia în considerare o strategie financiară mai amplă, ținând cont de creșterea chiriilor și de inflație.

Contactează astăzi un expert imobiliar BLITZ pentru a obține claritate și ghidare într-o piață imobiliară în schimbare rapidă.