Totul despre căminul zodiei Taur

Împărtășește prietenilor tăi noutăți din imobiliare!

Nascut sub patronajul planetei Venus, Taurul se remarca in primul rand prin echilibru. Are o dispozitie constanta, iar starea de calm pe care o emana este reconfortanta pentru cei din jurul sau.

Venus este o planeta asociata cu frumusetea, motiv pentru care cei mai multi dintre cei nascuti sub influenta ei sunt bine proportionati si au trasaturi placute. Intre noi fie vorba, ii place sa-si desfete papilele gustative cu tot felul de mancaruri gustoase, dar dulcele este ispita irezistibila, responsabila in cea mai mare masura de rotunjirea in timp a formelor sale. Interesant ca un Taur plinut nu-si pierde din farmecul fizic din cauza rotunjimilor.

Tot Venus este raspunzatoare pentru bani, iar Taurul este dotat cu un anumit fler innascut pentru castigul financiar. Intre Taur si bani exista o afinitate speciala, Taurul falit fiind un animal care nu exista.

Cu toate ca este cumpatat in privinta banilor, Taurul este rareori o fiinta zgarcita. Una dintre placerile lui este sa-si invite prietenii acasa si sa-i trateze cu bunatati. Este o gazda impecabila si de aceea este si pretentios atunci cand este vorba de casa in care locuieste.

CULORILE

Taurii sunt in rezonanta mai ales cu nuante precum verde pal si bleu, dar, fiind o zodie de pamant, aleg de multe ori si culorile deschise ale solului, cum ar fi sienna arsa, bej sau ocru.

Multe pietre pretioase sunt in afinitate cu aceasta zodie, cea mai scumpa (dar si cea considerata in mod special norocoasa pentru nativi) fiind smaraldul. Alaturi de acesta mai putem mentiona safirul, lapis lazuli si agata de culoarea muschiului de copac.

LOCUINTA

Ar trebui sa vorbim la plural, cel putin in ceea ce-i priveste pe Taurii care locuiesc in oras. Asta pentru ca, oricat ar fi de frumoasa locuinta lui urbana, orice Taur tanjeste sa aiba o casuta la tara, chiar si una modesta.

Cu un simt artistic pronuntat si un deosebit simt al proportiilor rareori va fi multumit de un apartament de bloc conventional. Daca mijloacele nu-i vor permite mai mult, se va apuca sa darame peretii care stau in calea acelor proportii si sa-i dea un aspect cat mai armonios. Pentru ca e si un bun constructor, va prefera sa cumpere un teren, pe care sa ridice o casa pe gustul lui. Trebuie sa fie o constructie solida si sa aiba proportii clasice. Nu-si va ridica niciun monstru supradimensionat, nici ceva fantezist, ci va porni de la considerente practice, pe care le va imbraca in forme venusiene.

Un accent deosebit va fi pus pe bucatarie care, de multe ori, devine centrul casei. Sufrageria cu bucataria inclusa a fost, probabil, ideea unui Taur care a dorit sa integreze caldura spatiului de preparare a mancarii in locul in care se serveste mancarea.

Dormitoarelor li se va acorda, de asemenea, atentia cuvenita. Taurului ii place sa se lafaie in pat si sa aiba aici si un coltisor intim, departe de cei din casa, unde sa poata citi, asculta muzica si rontai cate ceva in acest rastimp.

Anexele vor fi spatioase si practice, avand de multe ori confortul unor camere de locuit.

Indragostit de natura, Taurul se multumeste si cu o cabana rustica, cu incaperi micute, dar cu tot farmecul autentic al casutelor populare. Aspectul nu va fi cel de casa de la tara adaptata confortului urban, ci va pastra aerul autentic, cu pridvor, gard de lemn si, evident, cu gradina. Dintre toate zodiile, Taurul se bucura de cea mai buna reputatie cand vine vorba de gradinarit. La atingerea sa, plantele cresc spectaculos de repede si de frumos, raspunzand parca iubirii acestuia pentru natura.

MOBILIERUL

Ca orice semn de pamant, Taurul are o predilectie pentru materialele naturale, se va inconjura cu mobila de lemn de culoare deschisa ori confectionata din rattan, bambus sau zambila de apa. Cu cele din urma, doar daca ele corespund ideii sale despre durabilitate, deoarece am vazut deja ca Taurului ii plac exclusiv acele lucruri care rezista trecerii timpului. In consecinta va opta pentru o mobila cu un stil bine definit, recunoscut ca atare, investitia initiala poate fi mare, iar valoarea mobilei nu va scadea in timp, ci dimpotriva.

In locuinta sa, Taurul va alege oricand parchetul in locul gresiei pentru ca stie ca sunt momente in care se va deplasa descult prin casa, iar atingerea gresiei nu este tocmai pe placul lui.

Pentru ca metalul asociat cu Venus si zodia Taurului este arama, putem gasi in locuinta sa mobila cu ornamente din acest metal, care sa ridice valoare estetica si artistica a respectivelor piese.

Mobila din bucatarie va avea, de cele mai multe ori, un aer rustic, fie ca este vorba despre o mobila pictata, eventual alba, cu efect de patina sau in tonuri calde de galben (in niciun caz, galben strident), culori care, dupa cum se stie, stimuleaza pofta de mancare (cu toate ca Taurul nu are nevoie de astfel de artificii). Masa centrala trebuie sa fie deopotriva mare si masiva, pentru ca va fi incarcata din belsug cu tavi si castroane cu diverse feluri de mancare.

Fiind o fire mai mult sedentara, Taurul va avea grija sa existe in toata casa locuri confortabile. Astfel, in caminul lui nu veti intalni scaune tari sau incomode: frumosul se imbina cu placutul. De altfel, gradul de confort este cel de-al doilea considerent pe care Taurul il aplica atunci cand achizitioneaza mobila.

ACCESORII

Inzestrat de multe ori el insusi cu talent artistic, Taurul se va inconjura de obiecte de arta, dintre care unele pot fi confectionate chiar de el. Simtul culorilor si al proportiilor il face sa aleaga fara gres pictura sau sculptura si locul din casa in care aceasta se potriveste.

Sursa: www.casamea.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *