Sfaturi pentru potentialii cumparatori de terenuri de case

Împărtășește prietenilor tăi noutăți din imobiliare!

Exista mai mult decat suficiente exemple de proaspeti proprietari de terenuri de case care si-au blestemat zilele dupa achizitie pentru simplul fapt ca nu au fost mai meticulosi si nu s-au interesat in detaliu in ceea ce priveste diversele aspecte tehnice-juridice si estetice ale noilor locuri de casa. De la cei care s-au trezit ca nu pot construi pe terenurile respective pana la cei care si-au dat seama prea tarziu de multele dezavantaje ale amplasamentului, lista de nemultumiti e lunga si instructiva.

Iata de ce, pentru a anticipa eventualele erori de judecata ale eventualilor cumparatori de terenuri pentru case, cei de la Imopedia.ro au conceput o scurta si la obiect trecere in revista a aspectelor care trebuie verificate si validate inainte de momentul achiziei.

Poate cel mai important astfel de aspect este existenta in zona a utilitatilor, in special a electricitatii si a gazului. In ceea ce priveste apa curenta, specialistii sustin ca absenta unei surse directe nu constitue un inconvenient insurmontabil, putandu-se fora un put pentru a inlocui racordarea directa la o sursa comuna de apa. Nici absenata canalizarii nu e dramatica, aceasta putand fi inlocuita cu o fosa septica.

Un al doilea aspect esential il reprezinta calitatea urbanistica a terenului respectiv. Cu alte cuvinte, cumparatorul, convins fiind ca un spatiu intravilan nu prezinta nicio problema majora, se poate trezi pus fata in fata cu trista imposibilitate de a construi o casa pe terenul proaspat achizitionat. Specialistii recomanda solicitarea in prealabil a unui certificat urbanistic informativ.

Sa nu uitam nici de mult-evitatul proiect al casei. E recomandat ca proaspatul proprietar de teren sa se consulte cu un arhitect si sa afle daca ceea ce vrea el se poate realiza sau intra in conflict direct cu normele urbanistice.

Un alt aspect important este riscul de inundatie. Potentialii proprietari sunt sfatuiti sa nu cumpere terenuri in zonele inundabile si sa evite proximitatea raurilor si a cursurilor de apa in care se deverseaza deseuri industriale. Viitorii proprietari sunt sfatuiti sa solicite un studiu geo-fizic, studiu in functie de care se calculeaza si fundatia casei.

Unii specialisti considera ca: terenul de casa aproape perfect trebuie sa aiba minim 1000 mp – desi un proiect bine facut nu e limitat de dimensiunile terenului, iar posibilitatile financiare ale potentialilor cumparatori sunt cele care dau in cele din urma tonul, curtea e recomandat sa fie spatioasa si aerisita, cladirea sa nu fie construita prea aproape sau prea departe de strada, si nu in ultimul rand sa existe o oarecare distanta intre casa noului proprierar si casele vecine.

Echipa BLITZ Imobiliare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *