Panourile solare si viitorul lor pe piata energetica din Romania

Împărtășește prietenilor tăi noutăți din imobiliare!

Sistemul energetic din Romania a inceput un proces de sincronizare cu tendintele ecologice internationale, casele verzi devenind din ce in ce mai cautate in sectorul imobiliar privat.

Nu vom vorbi acum despre cladirile eco in toata splendoarea lor, ci vom trece in revista detaliile relevante legate de panourile solare, esentiale in orice proiect care cauta sa scada costurile utilitatilor si sa atinga un grad de autonomie energetica necesar in contextul economic actual.

Suntem informati, via Evenimentul Zilei, ca respectivele panouri solare, intretinute responsabil si constant, au o durata de viata de aproximativ 20 ani, perioada in care asigura cu maxima eficienta apa calda si incalzirea locuintei.

Pentru o casa structurata pe parter plus etaj, cu suprafata de 80 de metri patraţi pe nivel, bugetul de care aveti nevoie pentru a dota locuinta cu un sistem de panouri solare plus boiler extern care sa asigure apa calda menajera porneste de la aproximativ 434 de euro“, a declarat Domitian Covaci, reprezentant vanzari al companiei Solariss.

Cu toate ca investitia in panourile solare pare destul de costisitoare pentru buzunarele romanilor, avantajele inregistrate ulterior justifica eventualele sacrificii financiare. Specialistii in domeniu ne sfatuiesc, in acest sens, sa nu achizitionam sisteme ieftine doar pentru a reduce costurile. Pretul minim al unui astfel de sistem este de 1.240 de euro si include panourile solare si un boiler exterior cu o capacitate de 200 de litri. In ceea ce priveste sistemele cu boiler interior, pretul minim porneste de la 2.100 de euro.

Este dificil de spus un buget exact, deoarece, pentru a evalua suma necesara, se vor lua in calcul diverse elemente, cum ar fi pozitionarea cardinala a casei, tipul de incalzire, dar si eficienta izolatiei termice“, a mai spus Covaci.

Costurile unui sistem de panouri solare eficient si durabil sunt amortizate, in genere, intre doi si cinci ani, economia energetica lunara ajungand si la 60%.

Suntem, de asemenea, informati ca panourile solare si boilerele adiacente trebuie curatate in mod perioadic, in caz contrar riscandu-se o scadere a randamentului de peste 30%.

Deocamdata atat despre panourile solare.

Echipa BLITZ Imobiliare – moderator Georgian Sas

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *