Număr record al angajaților în construcții și cele mai multe locuințe noi date în folosință în 2020

Împărtășește prietenilor tăi noutăți din imobiliare!

Numărul de angajaţi din construcţii a ajuns în anul 2020 la peste 400.000, maximul ultimilor zece ani. Anul 2020 a fost al treilea an de creştere privind acest indicator, după ce în 2017 acesta se prăbuşise de la 354.000 la 341.000. 

Într-adevăr această creștere s-a făcut remarcată și în volumul de locuințe noi construite și livrate în 2020. 

locuințe noi

Volumul de locuințe noi construite și livrate în București, de exemplu, până la finele anului 2020 a depășit cu aproape 37% numărul locuințelor livrate în anul precedent, 2019, când a fost stabilit un record absolut al ultimelor trei decenii, potrivit datelor colectate de Blitz de la Institutul Național de Statistică (INS).

Cele mai multe locuinţe au fost construite așadar în: Bucureşti (13.821 locuinţe) și Ilfov (6952) – ceea ce a constituit 42,5% din totalul de locuințe construite, Timiş (6.003), Cluj (5.491), Braşov (4.072) şi Constanţa (3.481). 

Chiar și pe timp de pandemie, dezvoltatorii au men­ţinut un ritm de construcție ridicat, în principal da­to­rită unui nivel satis­fă­că­tor de precontractare a locu­in­ţelor cu ter­men de predare în 2020. 

Efectele pe termen scurt și mediu al acestor creșteri în piața imobiliară ar putea fi:

  • Creșterea numărul de tranzacții imobiliare, respectiv o cerere mai ridicată de locuințe. 
  • O ofertă mai mare de locuințe noi construite la standardele de locuire tot mai ridicate ale actualei generații, la nivelul de locuire din UE – cu spații mai generoase și cu materiale de construcție de o calitate mai ridicată. 
  • O extindere a periferiilor – acolo unde pot fi dezvoltate proiecte rezidențiale mai ample, respectiv locuințe mai ieftine decât în centrele urbane. 
  • Creșterea presiunii pe autoritățile locale să dezvoltate proiecte de infrastructură locală de amenajare de spații verzi, iluminat public, asfaltare străzi, canalizare și conducte de apă, noi unități de învățământ  – creșe și școli. 
  • Estimăm și o dinamizare a sectorului de investiții imobiliare, mulți investitori preferând să investească în zone cu potențial de dezvoltare imobiliară. 

Specialiștii noștri estimează că ritmul construcțiilor se va menține la un nivel la fel de ridicat și în perioada următoare. Construcțiile vor avansa pe zona de rezidențiale de locuințe unde în continuare marii polii urbani atrag atât cumpărători, cât și chiriași. 

Specialiștii Blitz monitorizează atent zonele cu potențial de dezvoltare imobiliară, în special zonele cu construcții noi pentru a putea oferi clienților săi cele mai potrivite soluții de locuire. 

Apelează la agențiji Blitz care sunt la curent cu cele mai noi dezvoltări imobiliare și cu multiple oferte de construcții noi în 11 din cele mai mari orașe din România. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *