De ce sa investesti intr-o casa din lemn

Împărtășește prietenilor tăi noutăți din imobiliare!

Suntem pe drumul cel bun, economia pare sa-si revina, piata imobiliara se scutura din amorteala in care-a zacut in ultimii ani, totul cade, cu alte cuvinte, sub incidenta unui viitor stabil.

Cu toate acestea, criza economica a modificat modul de gandire investitional al clientului individual, in special al clientului occidental. Suntem informati ca, cel putin in SUA si in cateva tari europene, sunt la mare cautare casele de lemn, case mult mai ieftine decat cele din caramida sau BCA. In ceea ce priveste stabilitatatea si durabilitatea, casele de lemn construite responsabil si profesionist nu sunt cu nimic mai prejos decat cele standard.

Conform unui articol publicat de imopedia.ro (via evenimentul zilei), costurile unei locuinte din lemn pornesc de la circa 360 de euro pe metru patrat, suma in care sunt incluse materialele, executia si finisajele.

“Cele mai multe cereri sunt pentru proiecte de locuinţe cu suprafaţa medie construită de aproximativ 150 de metri pătraţi, respectiv proiecte de tipul parter plus mansardă”, a declarat Liviu Iconaru, director de productie al firmei Maria House din Constanta.

Procesul este relativ simplu si implica existenta unui santier de lucru minimal. Peretii sunt construiti in hala de productie, transportati la locul cu pricina si asamblati fara complicatii suplimentare. Suntem informati ca procesul nu dureaza mai mult de 5 zile. Pe urma se trece la izolarea cladirii, la ignifugarea materialului si la finisare. Totul este de-o eficienta tulburatoare.

Se pare ca lemnul standard utilizat pentru aceste case este bradul, costurile de productie crescand insa in cazul optarii pentru un alt tip de lemn.

In cazul in care sunteti de parere ca o casa din lemn este minimalista si buna doar ca loc de vacanta, va inselati amarnic. Suntem informati ca acest tip de casa beneficiaza de tencuiala armata, iar pentru izolatie se folosesc vata minerala, folia-bariera pentru vapori, placi de OSB, si un polistiren special.

Casele din lemn sunt, in concluzie, mai ieftine, cel putin la fel de stabile, mai “imune” la igrasie, mai rezistente la cutremure, mai calduroase, si mai bine izolate fonic. Suntem, de asemenea, informati ca, desi improbabil la o prima analiza, chiar si pericolul de incendiu este, in genere, mai redus la casele din lemn decat la cele standard, asta, bineninteles, in cazul in care lemnul este uscat si tratat cu solutii de calitate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *