De ce să investești în terenuri? 

Împărtășește prietenilor tăi noutăți din imobiliare!
investitii terenuri

Atunci când oamenii se gândesc să investească în imobiliare, prima lor opțiune este să cumpere o casă sau un apartament. În contextul actual însă, investiția în terenuri poate fi o oportunitate unică, mai sigură decât investiția în imobilele construite. Și iată de ce. 

Terenurile nu se degradează în timp

Poate cel mai important argument este că terenurile nu se degradează în timp și necesită doar în unele cazuri investiții suplimentare, cum ar fi împrejmuire, trasarea unui drum de servitute, sau drenarea apelor.

Terenurile nu necesită mari cheltuieli de întreținere. Mai este de plata impozitul, dar acesta este foarte mic în România. Dacă ești în căutarea unei investiții care să nu necesite timp și bani pe termen lung, atunci investitia intr-un teren este opțiunea nr. 1.

Terenurile construibile, situate în intravilan mai sunt atractive datorită faptului că reprezintă baza oricărei dezvoltări imobiliare. Mai ales în orașele mari, unde există deja o penurie de loturi pretabile pentru construcții, un teren bine poziționat, cu o suprafață suficient de mare, cât să permită o dezvoltare ulterioară, poate fi extrem de atractiv. 

Randamente ridicate pe termen lung

Valoarea terenurilor crește aproape întotdeauna, prin urmare investițiile în terenuri sunt foarte profitabile pe termen lung. Prognozele actuale vizează nu doar terenurile bine poziționate în intravilanul orașelor, ci și cele situate la periferii, tendința cumparătorilor din ultimii 2 ani fiind cea de a se îndepărtă de agitatia urbana și de a-și construi locuințe mai aproape de natură, cu mai mult spațiu personal.

Deocamdată, investițiile în terenuri sunt relativ accesibile – poți cumpăra un teren cu o sumă comparabil mai mică decât orice alt tip de imobil.

O profitabilitate sigură pe termen lung

În contextul unei volatilități crescute a piețelor financiare la nivel mondial, terenurile sunt investiții sigure care pot să genereze randamente sigure în termen de 5-10 ani, cu atât mai atractive având în vederea investiția inițială și costurile minime de întreținere. 

Nu ai nimic de făcut între timp, doar să stai și să aștepți ca banii să se maturizeze și terenul să capete din ce în ce mai multă valoare. 

Verificări minime înainte de a încheia tranzacția

Înainte de a închide afacerea, sunt câteva lucruri pe care trebuie să le faci ca să-ți securizezi investiția: 

  • Asigurati-va ca persoana sau agentul imobiliar, prin intermediul căruia cumperi terenul, este de bună credință. 
  • Verifică poziționarea și cotele terenului, situația juridică a terenului, distanța de rețelele de utilități, infrastructura locală.
  • Consultă planurile urbanistice, pentru a vedea care sunt condiționările privind construcțiile, precum și perspectivele de dezvoltare urbană în zonă. 

Citește și Cauți un teren construibil? Vezi ce trebuie să știi înainte de a achiziționa un teren.

Terenurile sunt o resursă limitată

A deține o parcelă de teren înseamnă să deții o resursă care nu se degradează în timp, dimpotrivă se apreciază, fără a face alte investiții suplimentare. Prețurile la terenuri au tendința de a crește, deoarece într-un viitor nu foarte îndepărtat, nu vor mai exista suficiente terenuri construibile, iar cele existente vor fi din ce în ce mai scumpe, din cauza ofertei limitate.  

Pentru a face o bună investiție însă, analizează valoarea adăugată și potențialul de dezvoltare a zonei. Elemente precum infrastructura în dezvoltare, securitatea și apropierea de facilități sunt un plus care îți pot ajuta investiția să se aprecieze în timp. 

Ești deja în căutarea unui teren în care să investești? Aruncă o privire pe ofertele de terenuri Blitz pentru investitori. Un agent Blitz îți va da restul detaliilor importante pentru o tranzacție în deplină siguranță.