Cluj-Napoca: Compania finlandeza Terapia vrea sa investeasca in parcul industrial din Jucu

Împărtășește prietenilor tăi noutăți din imobiliare!

Presedintele administratiei judetene, Alin Tise, ne anunta ca halele Nokia vor fi, cel mai probabil, preluate de Terapia, reprezentantii companiei finlandeze exprimandu-si interesul pentru parcul industrial din Jucu. Desi negocierile sunt in faze avansate, decizia finala inca nu a fost conturata, existand, astfel, posibilitatea unei renuntari de ultim moment.

In cazul in care Terapia va prelua halele abandonate de Nokia, se vor investi cateva zei de milioane de euro intr-un amplu proces de reconfigurare tehnica a spatiului.

Tise este de parere ca sansa Consiliului Judetean (CJ) de a recupera o parte din banii pe care i-a investit in parcul industrial din Jucu pentru facilitarea investitiei Nokia ar putea consta in faptul ca reprezentantii companiei au incalcat una dintre clauzele contractuale. Pe de alta parte, admite ca lupta cu Nokia va fi foarte grea, pentru ca intregul contract a fost gandit strict pentru a-l favoriza pe investitor, Tişe mai precizand ca ca pana si reprezentantii companiei au drept de decizie si in ceea ce priveste soarta halelor abandonate.

In prezent analizam fiecare clauza din contractul cu Nokia. Din primele discutii pe care le-am avut cu reprezentantii Tetarom, s-ar putea marsa pe una dintre clauze, pe care Nokia se pare ca a incalcat-o. Este vorba despre angajamentul companiei finlandeze privind popularea terenului obtinut de la Tetarom. Cu alte cuvinte, Nokia a primit 90 de hectare si a ocupat doar 30 de hectare. Pe restul de teren urmau sa vina celelalte societati furnizoare, care insa nu au mai venit“, a precizat liderul administraţiei judetene.

Avand in vedere ca intregul esafodas contractual a fost conceput in asa fel incat sa ofere cauze de castig doar companiei investitoare, orice proces deschis impotriva Nokia are foarte putine sanse de reusita.

Este greu de spus ce putem obtine. Pentru ca acest contract a fost facut pentru Nokia si nu are rost sa venim acum sa cautam vinovati. La acel moment toata lumea a agreat investitia. Investitia ni s-a parut tuturor un lucru foarte mare. Nimeni nu a stat sa se intrebe ce se va intampla daca aceasta companie va pleca, toti au lucrat pentru a favoriza investitia, de aceea nu a stat nimeni sa impuna conditii pentru ca Nokia sa-si respecte angajamentul. Ca atare, astazi avem un contract care cu greu ar putea sa ne avantajeze pe noi in vreun fel. Oricum, mai avem programate discutii de negociere cu reprezentantii acestei companii, peste cateva zile. Astfel ca, pana la finalul acestei luni, vom definitiva o solutie, impreuna cu colegii mei din Consiliul Judetean, urmand sa decidem in ce fel vom actiona“, a spus Tise.

El a adaugat ca unul dintre cele mai mari inconveniente generate de acest contract este faptul ca administratia judeteana nu isi poate permite sa decida asupra halelor Nokia.

Avem o solicitare ferma din partea companiei Terapia, care, intr-adevar, si-a exprimat intentia de prelua aceste hale pentru a-si extinde unitatea de productie. Sunt avansate zeci de milioane pentru aceasta investitie, iar noi suntem chiar multumiti de modul in care colaboram cu managerii companiei Terapia. Din pacate, nu putem oferi inca nici un raspuns. Tot ce putem face este sa negociem cu Nokia, care este proprietar al acestor hale si care, conform contractului, are drepturi depline asupra acestor hale. Mai mult, Nokia si-a desemnat propria firma de avocatura pentru inchirierea acestor hale. Sa vedem insa la ce concluzii vom ajunge“, a mai spus Tise.

Sursa: Ziua de Cluj

Echipa BLITZ Imobiliare – moderator Georgian Sas

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *