Ce se mai intampla pe piata imobiliara din Cluj

Împărtășește prietenilor tăi noutăți din imobiliare!

Suntem informati, via ziuadecj.ro, ca piata imobiliara din Cluj-Napoca este acum intr-o situatie cel putin incerta. Conform datelor unei statistici efectuate recent, cei mai multi potentiali clienti se declara nemultumiti de majoritatea ofertelor de pe piata. Mai mult decat atat, suntem informati ca multi dintre cei care au solicitat credite imobiliare in perioada de glorie a acestui sector s-au trezit in situatia de a nu mai putea plati ratele obligatorii.

Iata care sunt cele mai interesante informatii legate de dinamica imobiliara clujeana.

Se pare ca Raiffeisen Bank va scoate luna viitore la licitatie un apartament cu suma de start de 96.000 de euro, din care suma aproximativ 7.000 reprezinta valoarea neta a parcarii subterane. Apartamentele din ansamblul Central Park Residence se vand, in genere, pentru sume cuprinse intre 86.000 si 92.000 de euro. Recordul pecuniar al acestei zone il reprezinta un apartament de trei camere scos la vanzare pentru suma de 140.000 de euro.

BRD-ul va scoate la licitatie, tot luna viitoare, un apartament din cartierul Marasti cu suma de start de 52.500 de euro. O casa de caramida cu o suprafata utila de 104 mp, situata in Marasti, a fost evaluata la pretul de 160.000 de euro. UniCredit Tiriac vine, insa, pe piata cu o oferta mai modesta, si anume un apartament de doua camere evaluat la doar 37.500 de euro.

Suntem informati, insa, ca nu doar oamenii cu dificultati financiare sunt cei care se tin departe de piata imobiliara locala. Se pare ca nici cei cu bani nu se dovedesc foarte incantati de dinamica rezidentiala din Cluj-Napoca.

Tendinta actuala este de a tranzactiona direct la notar, fara aportul suplimentar al unei agentii imobiliare. Licitatiile sunt, la randul lor, evitate din motive de ambiguitate procedurala. Chiar daca o proprietate este castigata printr-o licitatie publica, lucrurile se pot tergiversa la nesfarsit, dat fiind faptul ca partile implicate pot depune ulterior contestatii.

Concluzia este ca cele mai multe tranzactii se demareaza in cadru restrans, evitandu-se astfel cheltuielile suplimentare si eventualele complicatii neprevazute.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *