Câți bani poți câștiga din investiții imobiliare? 

Împărtășește prietenilor tăi noutăți din imobiliare!

Câți bani poți câștiga dintr-o investiție imobiliară, dar dintr-o tranzacție imobiliară? Suma de bani pe care o poți genera dintr-o investiție imobiliară poate varia semnificativ în funcție de mai mulți factori. 

Dacă investești într-o proprietate pentru închiriere, vei genera venituri lunare din chirii. În schimb, dacă cumperi proprietăți pentru revânzare (flipping), profitul vine din diferența de preț între achiziție și vânzare. 

A treia metodă de generare de profit este să achiziționezi un teren și să dezvolți pe el un proiect imobiliar. 

Contează și perioada investiției, dacă investiția ta vizează un orizont pe termen lung, cum ar fi închirierea unei proprietăți pe o perioadă lungă de timp, veniturile vor fi distribuite pe mai mulți ani. Dacă ai ca scop revânzarea rapidă, profitul poate veni într-un timp mai scurt.

Dacă vrei să-ți maximizezi profitul ia calcul următorii factorii de profit: 

Prețul de achiziție 

Costul inițial al proprietății și modul în care îl finanțezi (cu numerar sau cu un credit imobiliar) vor influența profitul final. De obicei, cu cât prețul de achiziție este mai mic, cu atât vei obține un randament mai mare. La achiziția prin credit ipotecar ia în calcul suma totală pe care o vei rambursa băncii, care este de regulă de 2-3 ori mai mare decât suma împrumutată inițial. 

Locația

Locația proprietății este unul dintre cei mai importanți factori care influențează cât de mult poți câștiga dintr-o investiție imobiliară. Proprietățile situate în zone cu creștere economică și cerere crescută îți pot aduce venituri mai mari.

Vezi aici o analiză detaliată cu randamentele pe care le poți obține din investiția într-un imobil de 50 mp în diverse zone ale Bucureștiului. 

Chiriile și rata de ocupare

Dacă investești în proprietăți pentru închiriere, veniturile tale depind de nivelul chiriilor și de cât de des este ocupată proprietatea. Este important să stabilești chirii competitive și să menții proprietatea într-o stare bună pentru a atrage chiriași de încredere.

Creșterea valorii proprietății

Pe lângă veniturile lunare, investiția ta imobiliară poate genera profit și prin creșterea valorii proprietății în timp. Aceasta poate fi influențată de schimbările în piața imobiliară și de îmbunătățirile pe care le faci la proprietate, cum ar fi renovarea sau amenajarea proprietății sau îmbunătățire la sistemul de termoficare, rețeaua electrică sau climatizare.

Dezvoltarea unui proiect imobiliar

Dezvoltarea imobiliară presupune achiziția unui teren și construirea de proprietăți, precum apartamente sau case. Nivelul de investiție variază de la simplu la complex, cu un profit mediu de aproximativ 40%. Proiectele pot dura în medie 2-2,5 ani, iar pentru a obține un randament mai mare, asigură-ți o finanțare consistentă. 

Riscurile și costurile asociate

Atunci când investești în imobiliare este important să iei în calcul riscurile asociate investițiilor imobiliare. Este posibil să întâmpini cheltuieli neprevăzute, să ai perioade de neocupare a proprietății sau să pierzi bani în cazul în care piața imobiliară scade. 

Orice investiție imobiliară implică și costuri, cum ar fi impozite, întreținere, reparații și costuri de administrare. Ia în considerare toate aceste cheltuieli pentru a calcula profitul real.

***

În concluzie, suma de bani pe care o poți genera dintr-o investiție imobiliară este foarte variabilă și depinde de mulți factori. Este esențial să faci o cercetare atentă, să ai un plan solid și să fii pregătit să gestionezi riscurile pentru a obține rezultate pozitive din investiția ta imobiliară.

Agenții Blitz vă pot asista în luarea deciziilor de investiție imobiliară punându-vă la dispoziție oferte care să corespundă atât așteptărilor de câștig financiar, cât și a planurilor de investiție pe termen lung.