Cât costă amenajarea unui apartament pentru închiriere?

Împărtășește prietenilor tăi noutăți din imobiliare!

O amenajare decentă pentru un apartament de închiriat poate fi o provocare, deoarece trebuie să găsești un echilibru între a crea un spațiu confortabil și primitor, pe de o parte și a evita investițiile costisitoare care s-ar putea să nu fie apreciate de chiriași, pe de altă parte.

În general, chiriașii pun un mare accent pe funcționalitate, așadar investește inteligent inclusiv la capitolul ”amenajare”.

Mobilierul de bază

Nu e necesar să decorezi apartamentul, chiriașii vor dori să-și aducă propriile lor decorațiuni pe gustul lor și poate chiar câteva piese mici de mobilier. Însă ce trebuie să asiguri este mobilierul de bază. Alege un mobilier esențial, de dorit cât mai simplu și în culori neutre:

  • Un pat confortabil matrimonial cu saltea pe arcuri, de preferat nouă.
  • Cuier și pantofar pentru hol.
  • Un dressing și corpuri suspendate pentru depozitare în dormitor, debara, hol, baie.
  • O canapea, de preferat extensibilă, pentru sufragerie.
  • Biroul a devenit mai mult decât necesar.
  • Bucătăria trebuie neapărat mobilată și dotată cu ustensilele minime. Asigură și un loc de luat masa cu o masă de bucătărie și 2-4 scaune.

Majoritatea magazinelor de profil de pe piața autohtonă au și soluții economice, astfel încât cu un buget de 1.500-2.000 de euro, poți să mobilezi integral un apartament cu două camere.

  • Alege mobilier și decorațiuni de calitate, care să fie durabile și ușor de întreținut.
  • Optează pentru un stil neutru, care să fie pe placul majorității chiriașilor.
  • Nu încărca spațiul, asigură-te că apartamentul este bine luminat și aerisit.

Electrocasnice de bază

Dincolo de starea de uzură a mobilierului, pentru un chiriaș vor conta mult dotările locuinței. La capitolul nevoi „de bază” ar intra:

  • Aragaz și cuptor incorporabil.
  • Frigider cu congelator.
  • Mașina de spălat
  • Televizor (de preferat un Smart TV cu o diagonală de minim 100 cm).

Lipsa oricăruia dintre aceste dotări ar putea determina un potențial client să caute un alt apartament.

Pentru utilarea locuinței cu electrocasnicele necesare te poți încadra și într-un buget de 1.000 de euro.

Decorațiuni de bază

Nu exagera cu decorațiunile, pentru a nu crea un spațiu aglomerat și obositor. Dar poți pune câteva draperii sau jaluzele, o veioză pentru birou, un ceas de perete.
Oferă chiriașilor posibilitatea de a-și personaliza spațiul cu propriile decorațiuni.

Alte dotări

Dacă apartamentul este pet friendly, asigură condiții pentru animalele de companie. În caz contrar, menționează în anunț că nu consimți prezența acestora în locuință.

O altă recomandare este să faci o estimare a cheltuielilor lunare, deoarece potențialii chiriași cu siguranță vor întreba. Alege furnizori de utilități, atunci când ai această posibilitate, cu tarife cât mai mici.

Urmând aceste sfaturi, vei putea amenaja un apartament atractiv pentru chiriași, fără să ai nevoie de un nou împrumut la bancă și te vei bucura de o relație profesională și armonioasă cu ei.

Prin implementarea acestor modificări și acordând atenție detaliilor, vei crea un mediu atrăgător pentru chiriași și vei asigura că locuința ta se diferențiază prin funcționalitate și confort.