Tehnologiile viitorului in constructii testate in Romania!

Împărtășește prietenilor tăi noutăți din imobiliare!

Despre cladirile “verzi” s-a tot discutat in ultima perioada. Se pare ca proiectele dezvoltate in tara noastra in ultima perioada, fie ca este vorba de ferme eoliene sau de panouri solare, incep sa aiba priza la public si tot mai multa lume este interesata de energia regenerabila.

Suntem informati ca intr-o mica localitate de langa Suceava este in curs de executie un proiect absolut extraordinar: “ecobiblioteca”. La prima vedere nu pare ceva iesit din comun insa, este vorba despre transformarea unei biblioteci din localitatea Cacica, intr-o cladire ce va beneficia de tehnologii foarte avansate ce ar putea revolutiona segmentul constructiilor. Mai mult, aflam ca va fi singura si cea mai performanta cladire din Europa si ca mai sunt doar patru astfel de cladiri in America de Nord.

In demersul nostru respectam un standard numit Living Building Challenge. Este un standard care se refera la cladirile regenerative, deci nu cladiri care sunt mai putin nocive sau cladiri care nu sunt deloc nocive, si cladiri care sunt construite pentru a repara problemele initiale“, a declarat domnul Steven Borncamp, presedintele Romania Green Building Council. Tot el a mai precizat ca: “in acest moment sunt patru astfel de cladiri in America de Nord. Dupa ce terminam constructia va trebui sa asteptam un pentru a-i testa performantele. Ceea ce este diferit este ca acest standard nu se aplica doar pentru ca ai construit o cladire extraordinara, trebuie sa dovedesti performantele acesteia. Deci daca terminam si nu vom avea nicio problema in intrunirea exigentelor de performanta, vom avea singura astfel de cladire din Europa“.

Fiind vorba de o cladire prototip, lucrurile s-au miscat putin mai greu decat se asteptau initiatorii proiectului, insa la inceputul anului viitor vor fi gata.
Am pastrat intreaga structura initiala, dar am facut cateva gauri pentru iluminare naturala, am dublat peretii la interior, astfel incat sa delimitam zona podului de cea a interiorului cladirii. Asta inseamna ca, in functie de sezon, se va incalzi sau se va raci o parte mai mica a cladirii, ceea ce o va face mult mai eficienta. Pe exterior adaugam o camera tehnica ce va include panouri solare…” arata oficialul celor dela Romania Green Building Council.

Zilele trecute aflam din presa locala si despre “inverzirea” unor cladiri importante din Cluj-Napoca: Hotelul Best Western Fusion, noua hala Energobit si Amera Tower. Toate aceste actiuni au ca scop atat reducerea costurilor de intretinere si functionare a respectivelor cladiri cat si ridicarea standardelor in ceea ce priveste relatiile cu partenerii de afaceri.

Sursa: imopedia.ro
Sursa foto: Ziua de Cluj

Echipa BLITZ Imobiliare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *