Studentii clujeni inchiriaza case in ritm alert

Împărtășește prietenilor tăi noutăți din imobiliare!

Nimeni nu se adapteaza mai bine situatiilor problematice decat eternul student, personajul care percepe existenta ca pe o suma nestructurata de zile multicolore.

Nu exista impediment peste care sa nu treaca, obstacolele sunt doar oportunitati camuflate, iar necesitatile financiare il irita in masura in care il impiedica sa se dedice trup si suflet studiului de factura academica. Nu discutam aici despre „eternul student” care nu termina facultatea, ci despre studentul in si pentru sine.

Oare ce face studentul „din poveste” intr-un oras cu o piata imobiliara instabila si imprevizibila? Se adapteaza, bineinteles. In loc sa inchirieze apartamentele care devin din ce in ce mai scumpe, se reorienteaza si isi indreapta atentia de supravietuitor asupra caselor.

De ce sa nu se adune 5-7 astfel de studenti incoruptibili intr-un imobil spatios? Chiria, astfel calculata, este relativ egala cu cea solicitata pentru un apartament standard, diferenta de la cer la pamant observandu-se, insa, la beneficii.

Iata ca studentii clujeni au invatat de la straini si au inceput sa inchirieze case intr-un ritm alert. Cum s-a ajuns la aceasta modificare a dinamicii imobiliare ne explica insusi Florin Popa, reputatul agent BLITZ Imobiliare.

Trendul a fost inceput de studentii straini, tunisieni in special, care isi permiteau sa inchirieze o casa. Se grupau mai multi si inchiriau o casa. Mai nou, trendul este continuat de studentii romani. Cate 5 pana la 7 studenti inchiriaza o casa in cartierele din Cluj, dar se uita uneori mai mult la finisaje decat la zona. Aleg casele pentru ca astfel beneficiaza de o mai mare intimitate, un spatiu verde, locuri de parcare, un mini complex studentesc unde isi organizeaza viata ca o familie si totodata, de ce nu, costurile lunare de inchiriere pot fi mai reduse pentru fiecare in parte”, explica acesta.

Ca tot am trecut razant peste beneficiile pe care le implica o casa, in special in raport cu un apartament, sa vedem ce are de spus despre acest aspect al pietei consilierul imobiliar Catalin Priscornita:

Grosso modo, cam tot atat scoate din buzunar si cel care sta la casa si cel care sta intr-un apartament. In schimb, avantajele celor care stau la casa sunt mult mai mari. Acolo au mai multe dormitoare, deci fiecare sta in camera sa, beneficiaza de un living mare unde pot socializa si, in plus, au o curte unde isi pot tine un caine, sau sa iasa la gratar.”

Sursa: Citynews.ro

Echipa BLITZ Imobiliare – moderator Georgian Sas

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *