Speriati de amenzi, romanii isi asigura locuintele

Împărtășește prietenilor tăi noutăți din imobiliare!

Conform celui mai recent raport al Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor, aproape jumatate din proprietarii din Romania s-au achitat de obligatia de a-si „proteja” locuintele de variile dezastre naturale care ameninta, nu suficient de rar, mica noastra tara.

Din luna iulie 2011, moment in care asigurarea locuintelor a devenit obligatorie, s-a inregistrat o crestere brusca si semnificativa, 45% din totalul unitatilor locative fiind nici mai mult nici mai putin decat asigurate.

Conform datelor CSA, peste 3,38 de milioane de polite au fost incheiate pana la jumatatea anului 2011, 2,8 milioane dintre acestea fiind cele facultative.

Inainte de intrarea in vigoare a legii privind obligativitatea asigurarii locuintelor, in Romania erau incheiate doar 1,88 de polite, romanii dovedindu-se a fi indiferenti la efectele cel putin dezastruoase pe care le pot avea dezastrele naturale asupra calitatii vietii.

Acum ca ne apropiem cu pasi repezi si furiosi de asigurarea tuturor locuintelor din mica noastra tara, merita sa trecem in revista fondurile de urgenta ale celor care ne-au impus achitarea politelor.

Conform declaratiilor lui Marius Bulugea, directorul general al PAID (Pool-ul de Asigurare Impotriva Dezastrelor Naturale), rezervele tehnice ale institutiei sunt de peste 30 milioane de lei.

Cel mai recent comunicat de presa transmis de reprezentantii PAID ne informeaza ca rezervele de dauna avizate si neavizate se ridica, in prezent, la valoarea de aproximativ 400.000 de lei, suma minima necesara pentru acoperirea daunelor produse la unitatile locative asigurate prin polita obligatorie.

Sursa: Money.ro

Echipa BLITZ Imobiliare –moderator Georgian Sas

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *