Spatiile verzi sunt inlocuite de ansambluri rezidentiale

Împărtășește prietenilor tăi noutăți din imobiliare!

Suntem informati, via Imopedia.ro, ca proiectele imobiliare mai mult sau mai putin legitime au transformat, in ultimii 20 de ani, nu mai putin de 400 de hectare de spatii verzi in ansambluri rezidentiale si cladiri de birouri.

Daca pana acum disparitia constanta si impardonabila a zonelor de agrement a trecut relativ neobservata, masurile de contracarare a tavalugului imobiliar fiind putine si ineficiente, iata ca suntem pusi in fata efectelor propriei noastre lacomii.

Reprezentantii Uniunii Europene ne-au informat, recent, ca , daca nu investim in spatiile verzi, ne paste o sanctiune cel putin usturatoare.

In ciuda acestui ultimatum, romanul, intotdeauna pregatit pentru situatiile de urgenta, a conceput un plan prin intermediul caruia intentioneaza sa evite blamul international fara a investi nicio para chioara in spatiile verzi.

Cadastrul Verde, un act la care toate primariile din tara ar fi trebuit sa lucreze inca din 2007, este gata pentru Bucuresti. Potrivit acestuia, suprafata verde/locuitor in Capitala este de 23.21 mp, peste minimul obligatoriu de 20 mp/locuitor pe care Uniunea Europeana ni l-a cerut pana la data de 31 decembrie 2010, dar sub minimum de 26 mp/locuitor pe care trebuie sa il atingem pana in ultima zi a lui 2013. Rezultatul Cadastrului Verde este contestat de ecologisti.

„Inseamna ca au numarat copacii pana la Giurgiu, potrivit datelor comunicate, altfel nu inteleg cum in locul a 500.000 de copaci, s-au numarat de trei ori mai multi, adica in jur de 1,5 milioane.“, spune Dan Trifu, vicepresedintele Eco-Civica.

Se pare ca tactica folosita pentru a creste numarul copacilor este una folosita la nivelul intregii tari.

In Satu Mare, se fac intensiv asemenea manevre: dupa ce albia Somesului a fost introdusa in inventarul verde, suprafata de spatiu verde pe cap de locuitor a crescut de la 23 la aproape 25 mp. Acum primarul vrea sa atinga chiar tinta propusa pentru 2013 si face demersurile necesare pentru introducerea padurii Noroieni in intravilan. Astfel, media orasului va exploda pana la 57 mp/locuitor, un adevarat record national.

In Cluj-Napoca, se vor trece la numaratoare gradinile personale ale locuitorilor, care au primit deja formulare in care sa isi treaca spatiile verzi. Potrivit estimarilor, daca acest plan va functiona, suprafata de spatii verzi va depasi 30 mp/locuitor, desi acum suma este de 20,29 mp.

Sursa: Imopedia.ro

Echipa BLITZ Imobiliare – moderator Georgian Sas

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *