Solutie de criza: case pe pamant la numai 6.500 de euro

Împărtășește prietenilor tăi noutăți din imobiliare!

Romanii care nu au suficient capital pentru a investi intr-o casa „traditionala si care nu vor sa-si complice existenta cu institutiile financiare pot comanda case nu mai scumpe de 6.500 euro.

Este de la sine inteles ca astfel de locuinte sunt cel putin modeste, insa, in contextul in care venitul mediu al unui roman este lamentabil, par a fi singurele optiuni de bun-simt.

Acestea fiind spuse, cei de la Imopedia.ro ne informeaza ca un dezvoltator imobiliar intentioneaza sa introduca pe piata din Romania casele pe pamant. Aceste locuinte sunt ieftine, implica un conform relativ decent si pot fi extinse dupa voia si bunul plac al proprietarilor.

Se pare ca respectivele case pe pamant au fost concepute, initial, ca locuinte de urgenta, pentru zonele de calamitate. Avand, insa, in vedere ca situatia economica locala este la pamant, s-a ajuns la concluzia ca acest proiect ar putea avea trecere si pe piata imobiliara standard.

Vorbim cu trei consilii din zona Constanta pentru constructia unor astfel de case pentru tineri care au primit terenuri, de exemplu, si nu au avut puterea financiara de a construi pe ele. Consiliile au tot interesul sa ocupe aceste terenuri, pentru a atrage asfel oameni care sa plateasca taxe in viitor, sa populeze zona.“, spune Andrew Prelea, CEO Ozone Homes.

Din momentul in care s-au mutat, proprietarii pot sa isi extinda casa dupa nevoie oricand au banii necesari. Constructia se face in sistem puzzle, cu placi prefabricate, deci totul dureaza cinci zile.

Se poate cumpara o casa de 6.500 euro + TVA, iar apoi se converteste casa intr-o casa de 94 mp de exemplu, cu trei-patru camere, care costa 31.500 + TVA. Disconfortul pentru proprietar este minim, modificarea se face pe un santier curat. Adica nu trebuie sa amesteci ciment, nu trebuie sa pui caramizi, nu trebuie sa ai praf sau apa, totul se lipeste ca o casa IKEA. Dar ai o casa care este mai puternica decat cea de ciment si caramida, izoleaza mai bine decat cea de ciment si caramida, care rezista mai bine la vant si cutremure decat casele de caramida si beton.“, argumentează Andrew Prelea.

Totusi, in acest moment constructia acestor case este doar un proiect.

Dezvoltatorul este in stadiu de negocieri cu autoritatile locale, care sunt sceptice in fata unor constructii ridicate pe un tipar care la noi nu a mai fost vazut.

In ciuda birocratiei care paraziteaza Romania, reprezentantii dezvoltatorului respectiv sunt de parere ca proiectul va putea fi demarat in perioada imediat urmatoare.

Sursa: Imopedia.ro

Echipa BLITZ Imobiliare – moderator Georgian Sas

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *