Romanii cumpara apartamente vechi

Împărtășește prietenilor tăi noutăți din imobiliare!

Conform declaratiilor lui Aurel Saramet, presedintele Fondului National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii (FNGCIMM), nu mai putin de 71% dintre apartamentele cumparate prin intermediul programului guvernamental Prima Casa 4 au fost construite inainte de 1990, apetenta romanilor pentru imobilele vechi fiind, astfel, indiscutabila.

In conditiile in care nu putini dezvoltatori imobiliari au intrat, in ultimii ani, in incapacitate de plata, nu este de mirare ca cei interesati de achizitionarea unei locuinte prin intermediul creditelor ipotecare au preferat sa investeasca in imobilele ridicate inainte de revolutie.

Mai mult de atat, unii dezvoltatori au facut rabat la calitate, din dorinta de a termina lucrarile repede si de a reduce costurile. Astfel de cazuri, mediatizate, i-au facut pe multi cumparatori sa se orienteze catre apartamentele vechi“, a afirmat Zilisteanu.

Mai mult decat atat, locuintele noi sunt incomparabil mai scumpe decat cele vechi, fapt care a dus mod incontestabil la o crestere a cererii pentru apartamentele construite inainte de 1990.

In aceeasi ordine de idei, merita amintit faptul ca dezvoltatorii imobiliari au construit ansambluri rezidentiale in zone greu accesibile, augmentand, astfel, atractivitatea locuintelor vechi.

Acestea fiind spuse, nu trebuie sa ignoram faptul ca apartamentele noi implica o serie de avantaje greu de ignorat.

Cel mai important argument pentru achizitionarea unui apartament construit dupa anul 2000 este tocmai acela ca apartamentul este nou, recent construit. Durata sa de viata va fi astfel mult mai ridicata iar devalorizarea apartamentului in timp, sa spunem, peste zece ani sau peste 20 de ani, va fi mult mai redusa comparativ cu a unei locuinte din aceeasi zona care a fost construita in urma cu 20 sau 30 de ani“, a afirmat Catalin Serbanescu, managing partner in cadrul Coldwell Banker Affiliates of Romania.

In plus, considera acesta, alte motive pentru a cumpara o astfel de locuinta sunt suprafata mai mare de locuit si calitatea superioara a finisajelor.

Un alt argument pentru achizitionarea unei locuinţe noi este legat de comunitatea din care cumparatorul va face parte. Poate fi o comunitate mai linistita, cu locatari cu venituri peste medie si in care este mai putin probabil sa apara neplaceri, specifice traiului cotidian intr-un bloc“, a completat Serbanescu.

Sursa: Evenimentul Zilei

Echipa BLITZ Imobiliare – moderator Georgian Sas

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *