Piata imobiliara din Japonia dupa recentul dezastru natural

Împărtășește prietenilor tăi noutăți din imobiliare!

Japonia continua sa fie, in ciuda recentului dezastru natural care aproape a „smuls-o din balamale” –desi nu este o usa, locutiunea prinde bine in context – cea mai ofertanta tara de pe piata imobiliara din Asia.

Eminentele cenusii ale acestui sector complex si fluctuant sunt de parere ca Japonia si-a pastrat atractivitatea pe piata imobiliara mondiala din doua motive pertinente: profitul obtinut din segmentul rezidential este relativ ridicat – aproximativ 5% in Tokio, comparativ cu mai putin de 3% in Hong Kong, iar dobanzile sunt modice la creditele ipotecare oferite de institutiile financiare.

In speranta subtire si diafana ca vom invata si noi din experientele prin care au trecut bravii samurai moderni, facem, via Imopedia.ro, o scurta incursiune in universul imobiliar nipon.

Conform unui studiu efectuat de Real Capital Analytics, in prima jumatate a anului 2010, Tokio conducea detajat clasamentul oraselor cu cel mai mare volum de tranzactii din intreaga lume, valoarea totala depasind 10 miliarde de dolari.

Fondurile de investitii imobiliare, precum si investitorii straini, au fost foarte activi pe piata, increzatori in faptul ca pretul nu mai are cum sa scada, ajuns fiind intr-un punct de unde, cel putin in aparenta si teoretic, nu mai putea decat sa creasca.

Dupa cutremur, investitorii au fost uimiti de rezistenta constructiilor japoneze si de avariile restranse asupra celor mai multe dintre proprietati. Foarte multi oameni de afaceri considera ca acum este momentul ideal pentru a investi in piata imobiliara japoneza, motivul principal fiind pretul scazut al cladirilor mai vechi.

Bancile japoneze sunt nerabdatoare sa imprumute banii de care avem nevoie pentru a achizitiona proprietati, mai ales dupa cutremur. Vor sa se asigure ca investitorii străini sunt, in continuare, interesati de piata japoneza“, spune managerul unui fond imobiliar pentru Wall Street Journal.

In ciuda faptului ca sectorul rezidential din Japonia o duce bine si foarte bine, unele voci sustin ca nu totul este atat de roz precum pare, sectorul spatiilor industriale, de exemplu, resimtindu-se de pe urma usorului declin economic.

Desi este prognozata o crestere a cererii pentru centrele logistice, pentru uz temporar, cat timp continua reconstructiile, este foarte probabil un declin al cererii. Motivul este ca cei mai multi chiriasi vor adopta o pozitie de expectativa in ceea ce priveste extinderea intr-o tara unde productia este in declin“, se arată intr-un raport recent al Jones Lang LaSalle.

Sursa: Imopedia.ro

Echipa BLITZ Imobiliare – moderator Georgian Sas

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *