De ce să-ți cumperi un apartament nou în 2023?

Împărtășește prietenilor tăi noutăți din imobiliare!

Te gândești la o casă frumoasă, funcțională și bine compartimentată, în care să te simți, odată ajuns în sfârșit acasă, în siguranță, indiferent de vreme?

Asta înseamnă să te muți la ”casă nouă”! Nu doar la figurat, ci la propriu! 

Dacă îți dorești un apartament nou, acum e momentul potrivit să cauți un apartament împreună cu un agent Blitz. 

Numai în anul trecut, au fost finalizate peste 73,3 mii de locuințe noi. Comparativ cu anii trecuți, în 2021 au fost date în folosință 71,4 de mii de locuințe noi, iar în 2020, au fost date în folosință peste 67,8 mii de locuințe. Vedem o creștere an de an al numărului de locuințe noi date în folosință, iar prețurile sunt tot mai competitive față cele ale apartamentelor vechi. 

Vezi mai jos evoluția prețurilor pe București la apartamente noi vs apartamente vechi. Vedem astfel că apartamentele noi, pe lângă faptul că oferta este mai mare, au și prețuri mai bune decât apartamentele vechi.

Dar să vedem și alte avantaje în afară de oferta bogată și prețurile mai mici decât la locuințele vechi. 

Blitz dispune de o ofertă variată de mii de apartamente în ansambluri rezidențiale noi. Află mai jos care sunt avantajele locuirii într-un apartament nou și de ce să pornești chiar acum căutările. 

Apartamentele noi sunt mai spațioase

Avantajul major al apartamentelor noi sunt spațiile generoase și compartimentarea eficienta și modernă a locuinței. Balcoanele sunt mari, de obicei deschise, cu rol de spațiu recreativ și nu de depozitare, ca pe vremuri. 

Cele situate la parter vin la pachet și cu spațiu outdoor – grădini, iar cele la etaj – terase descoperite, care îmbunătățesc mult calitatea vieții. 

Open space-urile permit mai multă interacțiune între membrii familiei, iar băile spațioase cu cadă și duș cu finisaje premium adaugă un confort sporit casei.

Finisaje de calitate

Apartamentele noi vin cu finisaje moderne sau se pot vinde semifinisate. În cazul celor seminifisate, ai posibilitatea să-ți personalizezi casa cu zugraveala, faianța și gresia în culorile tale preferate. 

Iar cele finisate beneficiază de finisaje de calitate, 

  • băi complet utilate și sistem de încălzire in pardoseala 
  • centrală termică deja instalată care se traduce prin facturi mai mici la încălzire 
  • Plăci ceramice, cu texturi de lemn sau piatră, ușor de întreținut și cu o rezistență mare la uzură, 
  • parchet laminat, de o calitate superioară, în nuanțe neutre, care să ofere un plus de căldură și armonie casei tale.
  • uși de interior în nuanțe care să completeze și să îmbogățească experiența spațiului amenajat.

Toate imobilele noi sunt dotate cu lifturi noi, performante și silențioase, iar la subsol / ultimul etaj există boxe amenajate pentru fiecare apartament. 

Locul de parcare

Dezvoltatorii de imobile noi au obligația legală de a asigura un loc de parcare per locuință pentru locuințele de până în 100 de mp, și minim 2 locuri de parcare pentru apartamentele de peste 100 de mp, precum și locuri de parcare pentru vizitatori în limita a 20% din spațiul rezervat parcărilor. 

În cadrul ansamblurilor noi, fiecare apartament are alocat un loc de parcare al imobilului din care face parte. Prețul garajelor este de 5.000 – 6.000 de euro TVA inclus.

Siguranța locuinței

Apartamentele noi sunt organizate în complexe rezidențiale ce beneficiază de pază fizică de 24H și camere de supraveghere montate în holuri și lifturi. Accesul în complex este, de asemenea, limitat și permis doar cu acceptul locatarilor. 

În cazul apartamentelor noi, părinții au siguranța să-și lase copiii să se joace liber în spațiile de joacă pentru copii amenajate în incinta complexului, departe de traficul stradal. De asemenea, viteza redusă cu care se circulă pe străzile interioare ale complexului este un alt argument forte în favoarea apartamentelor din complexele noi. 

Comunitatea din care faci parte

Vecinii tăi nu sunt doar colacatarii de pe același palier cu tine, ci toți vecinii de pe strada ta și cele învecinate. Dacă nu mai vrei să stai într-un bloc de pensionari, și vrei dimpotrivă să faci parte dintr-o comunitate de familii tinere cu copii, cu care să împărtășești poate aceleași viziuni despre curățenia și civilizația spațiului public pe care îl împărțiți, o locuință nouă îți poate oferi asta acest avantaj.

 Apartamentele noi sunt mai rezistente la cutremure

Eficiența blocurilor noi vine din planificare. La construcția structurii, dezvoltatorii țin cont de zona și terenul unde se construiește blocul, și folosesc noile tehnologii conform reglementărilor în vigoare. 

Pentru zonele cu risc seismic ridicat sunt obligatorii structurile din beton armat. Asta face ca apartamentele noi să aibă o rezistență de 3 ori mai mare la cutremur, decât cele construite dinainte de 89. 

***

Blitz are în portofoliu peste 350 de ansambluri rezidențiale în toate orașele unde avem prezență.  Agenți specializați pe ansambluri îți pot prezenta diverse proprietăți, fără limită de vizionări, oferind deplasări gratuite. De asemenea, Blitz îți oferă consultanță gratuită pentru obținerea creditului și îți pot acorda diverse alte servicii post-vânzare – de la consultanță în asigurări la servicii de design interior. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *