Cum să te pregătești pentru interviul pentru rolul de Broker Imobiliar

Împărtășește prietenilor tăi noutăți din imobiliare!

Ai abilități de comunicare peste medie și te atrage domeniul vânzărilor? Domeniul imobiliar s-ar putea să fie unul potrivit pentru tine. 

Primul pas este discuția de cunoaștere cu un reprezentant al companiei, de regulă un specialist HR. Uite ce poți să faci pentru a produce o primă bună impresie și pentru a avea șanse mari de a te integra rapid în echipa de vânzări. 

Următoarele sfaturi te vor ajuta să te pregătești de discuție și să câștigi rapid încredere și simpatie.  

Ai văzut un anunț de recrutare care părea scris ca pentru tine? Agent imobiliar junior, echipă tânără, dinamică, venituri pe măsura implicării? 

Începe prin a înțelege compania pentru care aplici.  Cine sunt clienții lor? Care este istoricul lor? Care sunt valorile lor?

Noi suntem compania Blitz, o companie antreprenorială românească cu o vechime de peste 14 ani pe piața imobiliară din România, cu birouri și francize în peste 20 de orașe din România și o echipă de peste 300 de brokeri imobiliari. 

Clienții noștri sunt persoane fizice interesate de achiziția unui teren, a unei case sau a unui apartament, dar și investitori, oameni de afaceri și dezvoltatori interesați de investiții imobiliare, spații comerciale sau hale industriale, afaceri la cheie sau terenuri pe care să-și dezvolte viitoarele lor proiecte. 

Fă-ți temele pentru acasă și vizitează-ne și pagina de pe Facebook sau Linkedin. Acolo publicăm zilnic articole, video-uri, analize și alte informații relevante despre industria imobiliară. 

Experiența și Realizările Anterioare

Deși nu este necesar să ai o experiență anterioară în domeniul imobiliar, fii gata să ne impresionezi cu exemple concrete de proiecte sau tranzacții de succes din experiența ta anterioară. Dacă nu ai experiență de muncă plătită anterioară, vorbește despre proiectele tale de voluntariat sau stagiile de practică. 

Spune-ne despre cum ai abordat obstacolele sau problemele în cadrul proiectelor și cum ai obținut rezultate pozitive.

Uite la ce suntem noi atenți când prospectăm noi candidați. 

  • Abilități de Comunicare

Abilitățile de comunicare sunt esențiale pentru un broker imobiliar. Abilitățile de comunicare verbală și scrisă peste medie te vor propulsa rapid în topul celor mai buni brokeri. 

Așadar, exersează răspunsurile la întrebări comune de interviu și asigură-te că transmiți mesaje clare și la obiect. 

  • Abilități de Vânzare

Un broker imobiliar trebuie să fie un bun vânzător. Te vom pune în situații în care să-ți manifești  abilitățile de vânzător și să construiești un minim raport.

  • Rezolvarea de Probleme

Demonstrează-ne că știi să rezolvi probleme într-un mod creativ și colaborativ. Adu în discuție situații dificile în care ai fost implicat și modul în care le-ai gestionat.

Pentru a-ți testa reacția în anumite împrejurări, intervievatorul îți poate prezenta situații fictive pentru care va  trebui să găsești o rezolvare. 

De pildă, ți se poate prezenta un apartament de vânzare, situat într-o anumită zonă a orașului și estimat la un anumit preț. Vei fi rugat să iei rolul unui agent de vânzare și să convingi un anumit client să cumpere proprietatea respectivă. 

Pentru astfel de situații, îți poți imagina care ar fi argumentele pe care le-ai aduce în favoarea apartamentului și care ar fi modalitatea potrivită de abordare, evitând un posibil blocaj. 

Alte aptitudini pe care le căutăm la un candidat sunt adaptabilitatea și flexibilitatea, buna organizare, productivitatea, gestionarea corectă a timpului sau abilitățile sociale.

În funcție de abilitățile de care dispui, identifică situații din viața profesională sau personală, care să susțină și să exemplifice aceste abilități. 

Cum te pregătești de Interviu?

Anticipează întrebările de interviu comune pentru rolul de broker imobiliar și pregătește răspunsuri concinse și relevante.

Fii pregătit să discuți despre motivația ta pentru a lucra în domeniul imobiliar și de ce consideri că ești potrivit pentru acest rol.

Pregătește un set de întrebări intervievatorului despre companie, pentru a arăta interesul tău și pentru a obține informații suplimentare despre rol.

Antrenează-te înainte de interviu cu un prieten sau fă o înregistrare video pentru a-ți îmbunătăți abilitățile de prezentare și comunicare.

Dacă ai emoții înainte de interviu, învață câteva tehnici de gestionare a stresului pentru a rămâne calm și încrezător.

Înainte de interviu, ia câteva minute pentru a te concentra pe respirație. Inspiră adânc și încet timp de 4-5 secunde, apoi expiră la fel de lent. Repetă acest lucru de câteva ori. În același timp, poți face și relaxare progresivă, începând cu degetele de la picioare și lucrând în sus către cap, relaxând fiecare parte a corpului pe măsură ce respiri adânc.

Această tehnică de relaxare îți poate fi utilă și în cazul primei vizionări sau a primei prezentări cu clienții viitori. 

În ziua interviului

Alege o ținută adecvată pentru interviu, care să reflecte profesionalismul și să fie potrivită pentru industria imobiliară.

Pentru majoritatea situațiilor, o ținută smart casual este potrivită. Acest lucru înseamnă pantaloni sau fustă (nu prea scurtă), o cămașă sau o bluză elegantă și încălțăminte potrivită.

Optează pentru pantofi confortabili și asigură-te că sunt curați și în stare bună.

Folosește accesorii cu măsură, un ceas elegant, o cravată sau o eșarfă pot adăuga un plus de stil, dar evită să exagerezi.

Foarte important, fii punctual și nu întârzia la întâlnirea programată. 

Cu o pregătire adecvată și încredere în abilitățile tale, vei avea mai multe șanse să impresionezi angajatorii și să obții job-ul de broker imobiliar.

Dacă ești interesat de o carieră în imobiliare, primul pas este să aplici pentru un rol de broker junior AICI.