Cum sa salvezi o investitie imobiliara neinspirata?

Împărtășește prietenilor tăi noutăți din imobiliare!

Daca in perioada dinaintea crizei economice mondiale preturile locuintelor cresteau intr-un ritm ametitor, oferta fiind mult sub nivelul cererii, in prezent piata aflata in cadere libera nu mai este interesanta pentru nimeni. Si atunci cum sa obtii totusi profit din afaceri imobiliare?
Ne invata americanii!
Chiar daca in trecut, in euforia momentului, luat de valul boom-ului imobiliar, ti-ai cumparat o locuinta ai acum posibilitatea sa repari greseala fara sa fii nevoit sa vinzi in pierdere, ba chiar sa obtii si un mic profit. Americanii ne invata cum este posibil acest lucru. Analizand piata imobiliara curenta proaspetii proprietari americani au constatat ca in anumite zone a crescut foarte mult cererea pentru inchirierea de locuinte: “Oamenii sunt dispuşi să plătească chirii astronomice, în special pentru locuinţele elegante din New York”, spune Gary Malin, preşedintele agenţiei imobiliare Citi Habitats.
Iata un exemplu:

In urma cu cativa ani o familie a cumpărat o locuinţă in cartierul SoHo din New York, cu trei camere, o bibliotecă si un dormitor matrimonial, avand o suprafata totala de 278 de metri patrati. Recent cuplul a scos la închiriat apartamentul lor cu 12.500 dolari pe lună şi s-au mutat într-o locuinţă de „doar” 93 de metri pătraţi, în cartierul West Village, pentru care plăteşte o chirie de 4.200 dolari. Acestia au declarat ca: spaţiul este mai mic, dar diferenţa de bani este mare. Banii pe care îi luăm în plus reprezintă exact rata pentru vechiul apartament, care este de 8.000 de dolari pe lună, plus chiria pentru apartamentul din cartierul West Village”.

Astfel au fost eliminate costurile cu ipoteca, intretinerea, asigurarea si celelalte taxe, in defavoarea confortului personal desi, pana la urma, eliminarea acestor factori de stres contribuie mult mai mult la ceea ce numeam: confort personal.

Si in Romania asemena „miscari strategice” ar fi posibile, insa sansele de reusita sunt mici pentru ca, de cele mai multe ori, ratele la banci pentru locuintele achizitionate depasesc cu mult valoarea chiriilor de pe piata.

Sursa: imopedia.ro

Echipa Blitz Imobiliare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *