Cluj sau judetul cu cele mai multe hoteluri si pensiuni scoase la vanzare

Împărtășește prietenilor tăi noutăți din imobiliare!

Conform unei analize a portalului imobiliare.ro, Cluj-Napoca se afla in topul oraselor cu cele mai multe hoteluri, moteluri si pensiuni scoase la vanzare.  In contextul in care suntem in plina si opulenta perioada estivala, aceasta neasteptata situatie a pietei unitatilor de agrement este aproape inexplicabila.

Avand, insa, in vedere ca ne resimtim de pe urma recesiunii, nimic din ceea ce se intampla acum pe piata imobiliara din Romania nu trebuie sa ne uimeasca. Totul cade sub incidenta instabilitatii si a ineficientei economiei locale.

Conform datelor livrate de reprezentantii portalului imobiliare.ro, numarul ofertelor de vanzare a hotelurilor si pensiunilor de pe litoral si din zonele de munte a scazut cu 70% la jumatatea anului, in plin sezon estival, fata de ianuarie, luna in care, in zonele turistice din Romania, existau 255 de hoteluri si pensiuni scoase la vanzare prin intermediul portalului.  In prezent numarul anunturilor pe acest segment este de 70.

In aceasta perioada a anului cele mai multe oferte sunt la Brasov (19,5%), Constanta (14,3%), Cluj (10,4%), Hunedoara (9,1%), Prahova si Timis (ambele cu 7,8%).

Revenind la realitatile imobiliare clujene, se pare ca o casa cu acces la Tarnita costa aproximativ 550.000 de euro, in timp Motelul Gilau a fost scos pe piata cu suma de start de 3,5 milioane euro.

Pe piata mai exista un motel situat la intrarea pe Autostrada Transilvania, in Gilău (28 de incaperi, 1,1 milioane de euro), si hotelul Somesul din Dej. Acesta din urma se vinde la pachet cu proiectul unui centru comercial, pentru 1,6 milioane de euro.

Proprietarii cer pe o pensiune de 20 de incaperi din Floresti 1,2 milioane de euro, iar o vila de 4 stele din zona centrala a municipiului Cluj-Napoca are un pret afisat de 2 milioane de euro. Ceva mai ieftin se poate achiziţiona o pensiune in Gruia (600.000 de euro) sau o casa de agrement langa lacul Tarnita (550.000 de euro).

Clujul nu se regaseste neaparat pe lista principalelor zone turistice din Romania, insa exista in zona un numar destul de mare de pensiuni. Micii investitori au supraestimat veniturile pe care le pot realiza din această activitate, iar sectorul turismului a fost si el atins de recesiune, ceea ce face ca multe din aceste investitii sa se regaseasca pe lista imobilelor scoase la vanzare“, sustine Daniel Crainic, director de marketing al Imobiliare.ro.

Sursa: Ziua de Cluj

Echipa BLITZ Imobiliare – moderator Georgian Sas

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *