Cele mai mici chirii în Timișoara. Vezi comparații cu cele mai mari orașe.

Împărtășește prietenilor tăi noutăți din imobiliare!

Dintre marile oraÈ™e, TimiÈ™oara are cele mai mici chirii, analizând datele celor mai mari platformele imobiliare de pe piaÈ›a românească. Unul din puÈ›inele efecte pozitive ale pandemiei a fost menÈ›inerea chiriilor la nivelul celor de dinainte de pandemie. 

De la declanÈ™area pandemiei È™i trecerea cursurilor elevilor È™i studenÈ›ilor în mediul online a scăzut drastic nivelul cererii pentru închirierea de apartamente. 

Iar întoarcerea studenÈ›ilor la cursurile în format fizic din august anul acesta a adus o creÈ™tere cu 20% a cererii pe segmentul chiriilor rezidenÈ›iale. După ce a trecut însă valul de studenÈ›i, la finalul lunii septembrie cererea a scăzut din nou brusc, odată cu noile restricÈ›ii de circulaÈ›ie determinate de valul 4 pandemic. 

Cele mai căutate tipuri de locuinÅ£e rămân apartamentele, urmate de garsoniere, apoi de case sau vile. ÃŽn luna octombrie 2021, pentru un apartament cu două camere, nivelul chiriilor variază: 

  • 270 ÅŸi 500 de euro în BucureÅŸti (zona MoÈ™ilor)
  • 240 ÅŸi 480 de euro în Cluj, (zona Mănăștur)
  • 210 -350 euro în IaÈ™i (zona Alexandru cel Bun)
  • respectiv 180 ÅŸi 350 de euro în TimiÅŸoara (zona Sagului)

Pentru o garsonieră, preÈ›ul de închiriere este: 

  •  Ã®ntre 164 ÅŸi 350 de euro în BucureÅŸti  (zona Grigorescu)
  • 133-300 de euro în Cluj (zonă Mănăștur).  
  • 170- 275 euro în IaÈ™i (zona Alexandru cel Bun)
  • 120-260 de euro în TimiÅŸoara (zona Complex StudenÈ›esc).

ÃŽn anul 2020, È™coala online a cauzat scăderea cererii pentru chirii rezidenÅ£iale, mai ales în principalele oraÅŸe universitare. Vezi cum au evoluat chiriile de-a lungul anului 2021 în municipiul Cluj, conform evidenÈ›elor Blitz:  Indice Blitz.

GăsiÈ›i foarte multe oferte de închiriere în această perioadă – peste 1.100 de oferte de apartamente cu 1-2 camere în TimiÈ™oara È™i peste 2.400 de apartamente de închiriat în Cluj, 735 în IaÈ™i È™i peste 10.000 în BucureÈ™ti. 

Vezi ofertele din portofoliul Blitz cu oferte de închiriere din marile oraÈ™e pe site-ul https://www.blitz.ro/ secÈ›iunea ÃŽnchirieri. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *