Apartamente la doar 20.000 de euro

Împărtășește prietenilor tăi noutăți din imobiliare!

Unul dintre principalele motive pentru care potentialii cumparatori nu se inghesuie sa achizitioneze apartemente in aceasta perioada este pretul standard mult prea ridicat.

S-a vorbit intens si aparent inutil despre acest aspect al pietei imobiliare. Conform unuia dintre multele rapoarte efectuate recent, doar 13% dintre romani intentioneaza sa cumpere o locuinte in urmatoarele 12 luni.

In ciuda analizelor mai mult sau mai putin complexe ale diversilor experti ai sectorului imobiliar, adevarul este relativ simplu. Romanul nu dispune de capitalul necesar pentru cumpararea unei locuinte.

In aceasta ordine de idei, Cristian Antonescu, managing partner la Imoinvest consulting & development, este de parere ca apartamentele care urmeaza sa fie construite ar trebui sa aiba pretul pe metrul patrat undeva spre 600 de euro:

Preturile la apartamentele din ambele categorii, vechi si noi, au inca preturile ridicate. Un pret rezonabil intr-un bloc de cartier ar fi de 20.000 -25.000 euro pentru un apartament cu doua camere si pana in 35.000 de euro pentru un apartament de trei camere. Cei care au cumparat terenuri pentru a construi apartamente noi in perioada 2000-2005 au posibilitea in prezent sa mai reduca din pret, insa cei care au achizitionat terenuri in anii 2005-2006 si-au asumat un risc, preturile terenurilor fiind foarte mari. Din ce vedem pe piata imobiliara, dezvoltatorii nu scad suficient preturile la apartamentele noi pentru a putea fi comparabile cu cele din blocurile vechi.

Suntem, insa, convinsi ca dezvoltatorii imobiliari nu vor lua in calcul puterea reala de cumparare a romanilor si vor continua sa scoata pe piata locuinte la preturi inaccesibilie cetateanului cu venit mic si mediu.

Suntem informati, via Romania Libera, ca nu totul este atat de dramatic precum pare. Cel putin un sector imobiliar da semne de reviviscenta autentica, terenurile agricole devenind din ce in ce mai cautate de investitorii straini.

In perioada de crestere economica, diversi investitori au cumparat sute de mii de hectare. Problema care a fost si inca ramane de actualitate este cea a utilitatilor. Foarte multe din aceste terenuri sunt lipsite de utilitati. Cei care au investit in ele, probabil sperand sa construiasca si sa vanda locuinte, au acum ce au cumparat, adica teren agricol. Insa in perioada urmatoare, cu siguranta tereurile agricole vor constitui un punct de atractie pentru investitori. Daca insă destinatia terenului este pentru agricultură, achizitia trebuie sa insumeze 200-300 de hectare, nu se poate face agricultura rentabila, spun specialistii pe suprafete mici“, a concluzionat Cristian Antonescu.

Echipa BLITZ Imobiliare – moderator Georgian Sas

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *