Achizitionarea locuintelor executate silit implica riscuri deloc neglijabile

Împărtășește prietenilor tăi noutăți din imobiliare!

Cei care prefera sa traiasca intens si riscant pot investi in locuintele executate silit.

Avand in vedere ca astfel de triste cazuri sunt in numar considerabil, cetatenii romani care dispun de sume de bani consistente pot intra cu incredere si entuziasm pe piata spatiilor locative problematice.

Suntem informati, via Romania Libera, ca bancile scot la vanzare locuintele executate silit cu cel mult 75% din pretul real, si asta doar in prima faza. In mod obisnuit, astfel de spatii se vand cu 60%-65% din pretul autentic, sau, cu alte cuvinte, din pretul pe care l-ar avea in conditii tranzactionale normale.

Avand in vedere ca astfel de locuinte se vand, in mod uzual, foarte ieftin, tentatia este foarte mare, cei cu un capital rezonabil avand, astfel, sansa de a „pacali” piata imobiliara. Cu toate acestea, potentialii clienti nu trebuie sa uite ca locuintele executate silit implica unele riscuri deloc neglijabile.

Toate vanzarile pornesc practic de la 75% din pretul de piata pentru ca la prima licitatie nu se prezintă nimeni. De cele mai multe ori obtinem maiximum 50-60% din pretul de evaluare. Acesta este si motivul pentru care, pana acum, multe banci au fost extrem de moderate in ceea ce priveste executarile silite“, a declarat seful departamentului juridic al unei institutii financiare de top din Romania.

Riscurile pe care le implica achizitionarea unei astfel de locuinte sunt urmatoarele :

– Instanta poate da castig de cauza persoanei executate silit, caz in care banca este obligata sa repuna vechiul proprietar in drepturi.  Suma este returnata insa eventualele investitii aduse locuintei in perioada imediat urmatoare tranzactiei nu sunt acoperite,  proprietarul pagubas ramanad cu « buzele umflate »

– Proprietarul executat silit poate refuza sa parareasca locuinta, caz in care noul proprietar trebuie sa astepte evacuarea nefericitului, care evacuare poate dura pana la 6-7 luni

Iata pasii care trebuie parcursi pentru a se ajunge la incheierea unui contract « problematic » :

– Identificarea locuintei executate silit fie pe site-urile bancilor fie pe site-urile specializate. Anunturile mai sunt publicate la judecatorie, la primarie, la locul imobilului, la sediul executorului si la locul desfasurarii licitatiei.

– Contactarea executorului bancar sau judecatoresc care se ocupa de respectivul caz

– Prezentarea unei oferte de pret si a buletinului de identitate

– Constituirea unei garantii in valoarea de 10% din pretul de pornire al licitatiei

– Prezentarea la licitatie

Sursa : Romania Libera

Echipa BLITZ Imobiliare – moderator Georgian Sas

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *