Cele mai mici chirii în Timișoara. Vezi comparații cu cele mai mari orașe.

Împărtășește prietenilor tăi noutăți din imobiliare!

Dintre marile orașe, Timișoara are cele mai mici chirii, analizând datele celor mai mari platformele imobiliare de pe piața românească. Unul din puținele efecte pozitive ale pandemiei a fost menținerea chiriilor la nivelul celor de dinainte de pandemie. 

De la declanșarea pandemiei și trecerea cursurilor elevilor și studenților în mediul online a scăzut drastic nivelul cererii pentru închirierea de apartamente. 

Iar întoarcerea studenților la cursurile în format fizic din august anul acesta a adus o creștere cu 20% a cererii pe segmentul chiriilor rezidențiale. După ce a trecut însă valul de studenți, la finalul lunii septembrie cererea a scăzut din nou brusc, odată cu noile restricții de circulație determinate de valul 4 pandemic. 

Cele mai căutate tipuri de locuinţe rămân apartamentele, urmate de garsoniere, apoi de case sau vile. În luna octombrie 2021, pentru un apartament cu două camere, nivelul chiriilor variază: 

  • 270 şi 500 de euro în Bucureşti (zona Moșilor)
  • 240 şi 480 de euro în Cluj, (zona Mănăștur)
  • 210 -350 euro în Iași (zona Alexandru cel Bun)
  • respectiv 180 şi 350 de euro în Timişoara (zona Sagului)

Pentru o garsonieră, prețul de închiriere este: 

  •  între 164 şi 350 de euro în Bucureşti  (zona Grigorescu)
  • 133-300 de euro în Cluj (zonă Mănăștur).  
  • 170- 275 euro în Iași (zona Alexandru cel Bun)
  • 120-260 de euro în Timişoara (zona Complex Studențesc).

În anul 2020, școala online a cauzat scăderea cererii pentru chirii rezidenţiale, mai ales în principalele oraşe universitare. Vezi cum au evoluat chiriile de-a lungul anului 2021 în municipiul Cluj, conform evidențelor Blitz:  Indice Blitz.

Găsiți foarte multe oferte de închiriere în această perioadă – peste 1.100 de oferte de apartamente cu 1-2 camere în Timișoara și peste 2.400 de apartamente de închiriat în Cluj, 735 în Iași și peste 10.000 în București. 

Vezi ofertele din portofoliul Blitz cu oferte de închiriere din marile orașe pe site-ul https://www.blitz.ro/ secțiunea Închirieri. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *