Aparitii in presa

Vechile cartiere dau tonul scăderilor prețurilor de vânzare

Prețul apartamentelor de vânzare din Cluj, în iulie, a fost în scădere față de nivelul lunii precedente, indicele Blitz la nivelul orașului pentru acest tip de tranzacții fiind în coborâre cu 3,58%, până la valoarea de 1.615 euro. Această valoare reprezintă media valorilor pe metru pătrat din prețurile cerute la vânzare, la nivelul apartamentelor din Cluj-Napoca.

Acum e momentul să închiriezi la Cluj. În ce cartiere au scăzut chiriile

Piața apartamentelor de închiriat cunoaște o stagnare, atât ca dinamică a cererilor, cât și a prețurilor, remarcându-se o ușoară creștere medie, la nivelul orașului, de 4,07%. Astfel, valoarea medie a unei chirii pentru un apartament în Cluj-Napoca a ajuns la valoarea de 379 euro/lună. 

Scad chiriile la Cluj. Vezi preţurile pe cartiere

Prețul chiriilor la apartamente în Cluj-Napoca, în primele săptămâni ale lunii aprilie, dă pieței un binevenit semnal de revenire a activității. Sunt prețuri mai scăzute și o creștere corelativă a cererilor.

Sfârșitul anului a adus o scădere ușoară a prețurilor de vânzare al apartamentelor

Decembrie s-a încheiat cu o scădere a prețului mediu de vânzare a apartamentelor din Cluj-Napoca, în comparație cu noiembrie, arată o analiză a agenției Blitz Imobiliare. 
După o creștere minoră de 14 euro/mp, înregistrată în noiembrie, în decembrie prețul mediu de vânzare a apartamentelor în Cluj-Napoca a scăzut din nou cu 28 euro/mp, de la 1.538 la 1.510 euro/mp.

Catalin Priscornita, Blitz Imobiliare: Clujul sfideaza predictiile de criza. 2019 a luat startul fara dezechilibre semnificative

Clujul sfideaza predictiile de criza. Dupa primul trimestru din 2019, situatia pietei imobiliare la nivelul municipiului Cluj-Napoca si a zonelor limitrofe se prezinta stabila, fara dezechilibre semnificative, mentinandu-si trendul crescator inceput din anii trecuti, dar cu o viteza ceva mai temperata, a declarat Catalin Priscornita, CEO al companiei de consultanta Blitz Imobiliare, in cadrul raportului aferent primelor trei luni din acest an realizat de Imobiliare.ro.

Ce se întâmplă cu terenurile din Cluj în următorii 5-10 ani?

Cluj-Napoca are nevoie de un plan de dezvoltare bine pus la punct. Ritmul accelerat de creștere în volum, numărul locuitorilor și numărul persoanelor active, evoluția sectorului profesional, extinderea suprafețelor pe care se construiesc cartiere noi, impune acest plan pe termen lung, dar și scurt.

S-a dat startul la prima casă 2018. Vezi finanțările și condițiile

“De obicei, dosarele pentru acest tip de credit se depun în luna ianuarie. Având în vedere că în această perioadă toate băncile care sunt înscrise în progam “rulează” dosare în toată țara este greu de preconizat perioada pentru care vor exista fonduri”, spun experţii Blitz Imobiliare.

„Boom” în evoluţia preţurilor pe piaţa imobiliară în 2017. Topul creşterilor, pe cartiere (Analiză)

Proprietarii, dezvoltatorii şi agenţiile imobiliare afişează preţuri tot mai mari pentru locuinţele din Cluj-Napoca. 2017 a adus „un boom” în ceea ce priveşte creşterea prețurilor de pe piața imobiliară, iar Cluj-Napoca a fost orașul în care s-a resimțit foarte clar această explozie, notează analiza de început de an a unei agenţii clujene. Mai precis, potrivit datelor publicate de Blitz Imobiliare, în 2017, opt cartiere din Cluj-Napoca, plus Floreștiul au înregistrat creşteri procentuale de până la 23,4% pentru preţurile apartamentelor scoase la vânzare.

Preţul apartamentelor a crescut cu 14,24% în Cluj-Napoca. Cea mai mare majorare procentuală s-a înregistrat într-un cartier aflat la perfieria oraşului Citeste mai mult: adev.ro/p37wtf

2017 a reprezentat un boom al creşterilor preţurilor de pe piaţa imobiliară, iar Cluj-Napoca a fost oraşul în care s-a resimţit cel mai bine această explozie. Astfel că, în 2017, preţul de vânzare al apartamentelor a crescut în 8 cartiere din oraş în medie cu 14,24% faţă de anul precedent, arată un studiu al unei agenţii imobiliare din oraş.

Clujul Imobiliar s-a scumpit cu 14,24% în 2017. Vezi evoluția prețurilor pe cartiere.

2017 a reprezentat un boom al creșterilor prețurilor de pe piața imobiliară, iar Cluj-Napoca a fost orașul în care s-a resimțit cel mai bine această explozie. Astfel că, în 2017, 8 cartiere din Cluj-Napoca, plus Floreștiul au avut o creștere procentuală a prețurilor de vânzare ale apartamentelor de până la 23,4%, media acestora fiind de 14,24%, conform indicelui Blitz înregistrat în perioada ianuarie – decembrie 2017.

Vezi cu cât a crescut în 2017 prețul apartamentelor din Cluj-Napoca


2017 a reprezentat un boom al creșterilor prețurilor de pe piața imobiliară, iar Cluj-Napoca a fost orașul în care s-a resimțit cel mai bine această explozie. Astfel că, în 2017, 8 cartiere din Cluj-Napoca, plus Floreștiul au avut o creștere procentuală a prețurilor de vânzare ale apartamentelor de până la 23,4%, media acestora fiind de 14,24%, conform indicelui Blitz înregistrat în perioada ianuarie – decembrie 2017.

Scumpirile Clujului imobiliar, pe cartiere, în 2017. Creştere de 80 de euro şi pentru Floreşti

2017 a reprezentat un boom al creșterilor prețurilor de pe piața imobiliară, iar Cluj-Napoca a fost orașul în care s-a resimțit cel mai bine această explozie. Astfel că, în 2017, 8 cartiere din Cluj-Napoca, plus Floreștiul au avut o creștere procentuală a prețurilor de vânzare ale apartamentelor de până la 23,4%, media acestora fiind de 14,24%, conform indicelui Blitz înregistrat în perioada ianuarie – decembrie 2017.

Care sunt cele mai căutate cartiere ale Clujului la final de vară

Ultima lună de vară a venit cu noi creşteri de preţuri pentru apartamentele din deja cel mai scump oraş al ţării pe acest segement. Cel mai mult s-au scumpit garsonierele, iar dintre cartiere Zorilor este zona unde pretenţiile proprietarilor au accelerat cel mai puternic, arată analiza lunar a unei agenţii locale.

Gheorgheni, cel mai scump cartier din Cluj. Ce tipuri de locuinţe caută clujenii şi cât costă metrul pătrat

''Această explozie a prețurilor din piața imobiliară se datorează mult cererii, care raportată la ofertă este mult mai mare, motiv pentru care proprietarii sau constructorii își permit să pluseze prețurile. O parte din cerere este reprezentată de tinerii din domeniul IT și de investitorii care aleg să-și plaseze banii în Cluj, achiziționând imobile în regim de închiriere", arată o analiză blitzimobiliare.ro. 

Blitz, Agenția Anului 2016 în Cluj!

În 24 martie, la București a avut loc Gala Profesioniștilor în Imobiliare susținută de CPI, unicul eveniment desfășurat la nivel național, în care sunt premiate rezultatele agențiilor imobiliare din toată țara. În cadrul evenimentului, Blitz a primit două premii: ,,Agenția Anului” și premiul special pentru Blitz VIP ,,Cel mai creativ concept de marketing”.

Prima casă din nou pe val

Ministerul Finanțelor Publice a propus suplimentarea plafonului alocat pe anul 2016 pentru programul guvernamental Prima Casă, cu 250 de milioane de lei, ca urmare a solicitărilor transmise de băncile înregistrate în program.

Scumpiri in Noiembrie pe piata imobiliara din Cluj

Indicele Blitz a înregistrat în luna octombrie 2016 o valoare medie de 1,201 euro/mp pentru apartamentele din Cluj, în creștere cu 12 euro/mp față de luna anterioară și cu 85 euro/mp față de luna octombrie 2015, conform unei analize Bliz Imobiliare.

Cele mai scumpe cartiere ale Clujului la început de iarnă

Luna octombrie a adus scumpiri pe piaţa imobiliară din Cluj-Napoca. Apartamentele cu trei camere s-au apreciat cu 15 euro/mp faţă de luna precedentă, în timp ce unităţile locative cu o cameră au înregistrat o creştere de 132 euro/mp în ultimele 12 luni.

Adevărata piață imobiliară a Clujului

Direcția de impozite și taxe locale a Primăriei Cluj-Napoca și agenția de evaluare Veridio au centralizat tranzacțiile imobiliare desfășurate în 2015 pe baza declarațiilor de impunere aferente proprietăților dobândite. Echipa de evaluatori coordonată de Adrian Vascu, senior partner al agenției, a publicat al treilea ghid realizat pe baza tranzacțiilor încheiate între vânzători și cumpărători. „Ghidul tranzacțiilor imobiliare din Cluj-Napoca” oferă o oglindă a realității tranzacțiilor pe una dintre cele mai dinamice piețe de profil din țară.

Clujul a trecut ușor peste "șocul" legii dării in plată

După ce în luna mai preţurile apartamentelor de vânzare din Cluj-Napoca au început uşor să scadă, în special pe segmentul unităţilor locative cu 2 camere, în iulie a fost recuperat întreg intervalul de depreciere, arată o analiză blitzimobiliare.ro.

Prețurile apartamentelor din Cluj sunt în creștere. Care sunt cele mai scumpe cartiere

Conform indicelui, apartamentele din Cluj-Napoca s-au apreciat cu 0,4% fata de luna anterioara si cu 11.78% fata de aceeasi luna a anului trecut. In Iulie 2015, apartamentele din Cluj-Napoca au inregistrat un pret mediu public de 1.061 euro/mp. Concret, un apartament care avea un pret de 50.000 de euro in vara anului trecut, acum este oferit la 55.890 euro.

Clujul imobiliar la început de vară: topul cartierelor, în preţuri

Apartamentele de două camere din Cluj-Napoca au ajuns la o valoare medie de 1.220 euro/mp, în scădere cu 8 euro/mp faţă de luna anterioară, arată analiza lunară a unei agenţii imobiliare locale. Acest indicator este definitoriu pentru o piaţă imobiliară, având în vedere că tranzacţiile cu apartamente de două camere sunt cele mai numeroase, arată reprezentanţii Blitz Imobiliare. Iunie este, astfel, a doua lună consecutivă de scădere de preţuri pe acest segment.

Mai puține oferte noi de apartamente, mai mulți cumpărători la Cluj. Vezi o comparație Cluj-Timișoara-București

Volumul de noi anunțuri de vânzare de apartamente a scăzut, a crescut în schimb numărul de potențiali cumpărători, au crescut și prețurile solicitate – cu 14% în interval de un an. Sunt datele rezultate dintr-o analiză a Imobiliare.ro, realizată pe baza ofertelor intermediate de portal, analiză ce încearcă să explice de ce prețurile continuă să crească, chiar și după ce condițiile de accesare a finanțării s-au modificat o dată cu Legea Dării în Plată.

Legea dării în plată a ieftinit apartamentele în trei cartiere din Cluj

În mai 2016, indicele Blitz Imobiliare a înregistrat valori reduse pentru apartamentele din Cluj şi împrejurimi, 1.000 euro/mp faţă de 1.007 euro/mp în aprilie. În schimb, apartamentele din municipiul Cluj-Napoca au fost mai scumpe în luna mai faţă de luna anterioară cu 1 euro/mp, după 4 luni de creşteri semnificative.

În ce cartiere găsești cele mai scumpe apartamente, unde sunt cele mai ieftine și unde au stagnat prețurile.

1.177 euro/mp – la această valoare medie au ajuns prețurile apartamentelor din Cluj-Napoca în aprilie, potrivit unei agenții imobiliare clujene care monitorizează evoluția ofertelor din piață.  În aceeași lună a anului trecut media era de 1.027 euro/mp. Există și o zonă unde prețurile stagnează, dar nu în municipiu. Este vorba de “satelitul” imobiliar Florești.

Topul cartierelor Clujului. Unde sunt cele mai scumpe apartamente (studiu)

Centrul și cartierele tradiționale Gheorgheni și Andrei Mureșanu conduc în topul celor mai scumpe zone ale Clujului, într-o analiză a prețurilor de apartamente, realizată de portalul Imobiliare.ro. Aceasta are în vedere prețurile cerute de proprietari, dezvoltatori sau agenții în ofertele intermediate de portal. Clujul este unul dintre cele două centre regionale care se situează peste media de 1.000 de euro pe metru pătrat. Celălalt e Bucureștiul.

Incepem anul pe plus

Indicele Blitz au înregistrat valoarea medie de 1.148 Euro/mp pentru luna Ianuarie 2016, in creștere față de luna anterioară cu 1,05%, ceea ce înseamnă că apartamentele de vânzare din Cluj-Napoca își continuă parcursul stabilit in anul anterior, acela de a adăuga in fiecare luna câte aproximativ un procent la prețul lor public.

Blitz, desemnata cea mai mare agentie imobiliara din Cluj in 2015

Gala Profesionistilor in Imobiliare, primul eveniment de acest tip organizat la nivel national, care s-a desfasurat la sfarsitul saptamanii trecute in Bucuresti, si-a desemnat castigatorii. In cadrul evenimentului, un adevarat Oscar al industriei imobiliare romanesti, Blitz a obtinut doua premii: Cea mai mare agentie imobiliara din Cluj-Napoca si Cel mai puternic brand.

Prețul apartamentelor în FLOREȘTI îsi continuă parcursul ascendent

Indicele Blitz a inregistrat valoarea medie de 1.148 euro/mp pentru luna ianuarie 2016, in crestere fata de luna anterioara cu 1,05 %, ceea ce inseamna ca apartamentele de vanzare din Cluj-Napoca isi continua parcursul stabilit in anul anterior, acela de a adauga in fiecare luna cate aproximativ un procent la pretul lor public.

Vrei apartament în Cluj? Ai prețuri de capitală.

Clujul imobiliar a ajuns din urmă Capitala cu prețurile pe segmentul rezidențial – o confirmă încă o analiză de început de an, care arată că pentru a cumpăra un apartament în orașul din Transilvania, un cumpărător ar trebui să pregătească un buget similar cu cel necesar unei locuințe în București.

Cum au evoluat preţurile apartamentelor la Cluj în 2015

Indicele Blitz a înregistrat, în noiembrie, valoarea de 1.129 euro/mp, stabilind un nou record pentru 2015. Faţă de aceeaşi lună a anului trecut, apartamentele de vânzare din Cluj s-au apreciat, în medie, cu 12,45%.

Cum începe anul piața imobiliară de Cluj

La final de 2015, Clujul a ajuns să aibă cele mai scumpe apartamente şi a înregistrat şi cele mai mari scumpiri pe parcursul anului trecut, depăşind inclusiv capitala. 

TOP SCUMPIRI VS. IEFTINIRI ÎN CLUJUL IMOBILIAR

După creșterile din lunile februarie și martie, în luna aprilie piața imobiliară din Cluj-Napoca a înregistrat o ușoară scădere. Prețul mediu pe metru pătrat a ajuns la 1.473 de euro, confor unei analize Blitz Imobiliare.

Site-ul nostru foloseste cookies pentru a imbunatati experienta navigarii si a oferi servicii mai usor de utilizat.

Informatii detaliate despre cum le folosim in site si cum poti gestiona consimtamantul vei putea gasi in Politica de utilizare cookies si Setari personalizate cookies.

Accept toate