Noi oportunități imobiliare în Zona Expo Transilvania din Cluj

Împărtășește prietenilor tăi noutăți din imobiliare!

Un nou proiect de regenerare urbană în Cluj

Un nou proiect de regenerare urbană din Cluj vizează o zonă cu un trafic intens – zona Expo Transilvania. 

Proiectul prevede modernizarea unei zone de 17 ha, incluzând, parcul Aurel Vlaicu (10 ha), amenajarea străzilor și a spațiilor publice adiacente (implementarea conceptului „Orașul pentru pietoni”) și construcția unei parcări de minim 350 de locuri în zona adiacentă. 

Parcul Aurel Vlaicu va fi nu doar reabilitat, ci şi extins. Vor fi plantaţi numeroși arbori și arbuști, vor fi construite terenuri și alei pentru activități sportive (baschet, minifotbal, aparate de fitness, jogging), zone de plimbare și promenadă, precum și un loc de joacă pentru copii. De asemenea, va fi amenajat un teatru în aer liber. 

Pe străzile adiacente se va moderniza infrastructură rutieră și se vor construi noi trotuare, piste de biciclete, semnalizări, se va reface rețeaua de iluminat public stradal, și se monta mobilier urban.

zona expo transilvania

Străzile vizate sunt:

  • Str. Dâmboviţei – tronsonul dintre strada Ialomiţei şi calea ferată
  • Str. Ialomiţei – tronsonul dintre strada Dâmboviţei și intersecția cu strada Fabricii de Zahăr
  • Str. Tribunul Vlăduţiu – tronsonul dintre strada Dâmboviţei și strada Răsăritului
  • Aleea Dâmboviţei – tronsonul dintre strada Dâmboviţei și strada Cojocnei

Finanţarea investiţiei va fi realizată în primă fază din fonduri de la bugetul local, urmând ca ulterior să fie accesate surse de finanțare europene nerambursabile. Valoarea atribuită contractului de prestări servicii este de 1.969.669,69 lei fără T.V.A.

Experții în imobiliare Blitz au analizat impactul acestui proiect de regenerare urbană a zonei Expo Transilvania din Cluj asupra pieței imobiliare și a infrastructurii din imediata vecinătate  și au estimat următoarele efecte: 

  • O creștere a interesului potențialilor cumpărători de locuințe în zona parcului, grație creșterii gradului de atractivitate și civilizație a zonei. 
  • Un efect imediat după finalizarea proiectului poate fi o creștere a prețurilor pe termen mediu la chirii și apariția mai multor proprietăți de închiriat în regim hotelier.

La momentul actual prețurile actual la apartamentele de vânzare în cartierele Bulgaria și Între Lacuri din portofoliul Blitz încep de la 1.684 euro și 1.813 Euro pe mp.

Contactează un agent Blitz pentru oferte avantajoase, perfecte pentru investiții imobiliare pe termen mediu și lung în imediata vecinătate a celui mai nou parc reamenajat din Cluj- Napoca. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *