Vrei sa locuiesti printre nori? Vezi o galerie foto cu cele mai spectaculoase turnuri din lume!

Împărtășește prietenilor tăi noutăți din imobiliare!

Moda constructiilor ce ating cerul inca nu a trecut iar cifrele stau in sprijinul acestei afirmatii. Daca la nivelul anului 2005, de exemplu, s-au construit 32 de cladiri zgarie-nori, in anul 2011 au fost finalizate lucrarile la 88 de astfel de cladiri raspandite peste tot in lume. In 2012 sunt anuntate 96 de cladiri gigantice, printre care si cea mai inalta dintre toate, amplasata in China.

Si pentru ca inventivitatea nu are limite, arhitectura acestor cladiri este tot mai spectaculoasa. Nu este de ajuns ca un zgarie-nori sa ajunga pana la nori, conteaza si modul in care ajunge, ce mesaj doreste sa transmita. Un grup de arhitecti si ingineri in constructii din Chicago, membri ai Consiliului Cladirilor Inalte si Habitatului Urban, au realizat o clasificare a acestor cladiri pe fiecare con tinent in parte si puteti vedea in galeria foto de mai jos cateva dintre cladirile care au fost selectionate. Criteriile de selectie cuprind elemente ca: inovatia, designul si sustenabilitatea.

Previziunile pentru perioada urmatoare arata ca tot mai multe cladiri de tip zgarie-nori se vor construi in lume iar viata la inaltimi de cateva sute de metri va deveni o moda. In Romania este in constructie cea mai inalta cladire, Sky Tower din Bucuresti, care va atinge 137 de metri inaltime. Cu siguranta ea nu va face parte dintr-un top viitor al specialistilor din Chicago, pentru ca acestia au luat in considerare doar cladiri mai inalte de 200 de metri.

Galerie foto:

Sursa: www.incont.ro

Echipa Blitz Imobiliare, Leonard M.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *