Vom avea Prima Casa si in 2014!

Împărtășește prietenilor tăi noutăți din imobiliare!

Asa cum era de asteptat autoritatile se pregatesc sa suplimenteze plafonul pentru programul Prima Casa printr-o Hotarare de Guvern ce va fi adoptata pana la sfarsitul acestei luni.

Exista insa voci din piata care spun ca unele banci vor dori sa iasa treptat din program, acest lucru insemnand limitarea la fondurile actuale si refuzarea de a primi dosare noi. Probabil pregatesc produse bancare similare pentru ziua in care Prima Casa va deveni istorie.

Prima Casa in 2014?

“Im maximum doua saptamani va fi aprobata Hotararea de Guvern prin care se majoreaza plafonul la Prima Casa. Ea este deja redactata si are in vedere alocarea unui plafon suplimentar mai mult decat suficient astfel ca, cel putin 100 milioane de euro din acesta va ramane sa se reporteze pentru inceputul lui 2014”, au declarat pentru Capital surse din cadrul Ministerului de Finante.

Programul Prima Casa a fost gandit ca o masura anti-criza si si-a atins scopul propus, circa 94.000 de credite, dintre care 14.000 in 2013, fiind acordate in cadrul acestuia. Valoarea totala a creditelor acordate depasesc 3,6 miliarde de euro, iar valoarea medie a unui credit este de aproximativ 39.000 euro.

Sursa: www.capital.ro

Echipa Blitz Imobiliare, Leonard Munteanu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *