Vilele de la marginea Capitalei- alternative la apartamentele cu 3 si 4 camere. Cum se prezinta situatia in Cluj?

Împărtășește prietenilor tăi noutăți din imobiliare!

Criza imobiliara a adus cu sine o reasezare a preturilor in piata, iar cei mai castigati de pe urma acestei situatii sunt cumparatorii. Acum, mai mult ca oricand, ei pot opta pentru o locuinta cu 3 camere in unul din cartierele bucurestene, sau pentru o casa la periferie.

Stim cu totii: cererea pentru apartamentele cu un confort superior a fost tot timpul sub cea din cazul locuintelor cu 1-2 camere din cauza constrangerilor financiare, fie ca vorbim despre venituri, fie de accesul la creditele ipotecare. Mai mult Creditul Prima Casa se adreseaza tocmai clientilor locuintelor mici. Cealalta categorie de clienti, de regula nu apeleaza la credite pentru achizitionarea unei locuinte. Sunt acei clienti care sunt dispusi sa plateasca mai mult pentru confortul propriu, iar dezvoltatorii s-au gandit si la ei. De ce sa-ti cumperi un apartament la bloc, cand ai posibilitatea sa locuiesti intr-o casa, la acelasi pret?

Asa au pus problema unii dezvoltatori si rezultatele incep sa se vada: foarte multi clienti opteaza pentru o casa, pentru o parte de duplex sau triplex in ansamblurile imobiliare de la marginea Bucurestiului.

De exemplu, o vila de 112 metri patrati in ansamblul Cosmopolis din nordul Capitalei, costa 90.000 de euro plus TVA. In Green City sunt vile pentru toate gusturile si toate buzunarele. Preturile incep de la 70.000 de euro cu TVA inclus pentru varianta de 103 metri patrati cu finisaje de baza si ajung pana la 132.000 de euro pentru varianta 120 de metri patrati cu finisaje standard. Ansamblul este situat in comuna 1 Decembrie din sud-vestul Bucurestiului. Un alt ansamblu(Metropolitan Residence) din Popesti-Leordeni, in sud, la iesirea spre Oltenita ofera vile de 114 metri patrati la 70.000 de euro. Si exemplele pot continua.

In Cluj-Napoca se intalneste acelasi fenomen. Un apartament cu 3 camere confort sporit, intr-un bloc vechi, costa in jur de 70-75.000 de euro. Pentru aceeasi suma de bani, cumparatorii pot opta pentru o casa, sau pentru un duplex in Floresti.

Sursa: www.business24.ro

Echipa Blitz Imobiliare, Leonard M.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *