Vezi la ce banca si la ce curs vei putea sa-ti convertesti creditul tau din franci elvetieni in lei!

Împărtășește prietenilor tăi noutăți din imobiliare!

Ca urmare a deciziei Tribunalului Galati, care a dat castig de cauza acum doua luni unui client nemultumit(vezi articol), care s-a imprumutat in moneda elvetiana, bancile au inceput sa se trezeasca. Lucru absolut justificat, avand in vedere faptul ca din 2007, cand creditele in franci erau la moda datorita cursului de schimb extrem de avantajos, pana in prezent cursul s-a dublat.

franc elvetianInjumatatirea sumelor returnate de catre clienti ar insemna un dezastru, drept urmare bancile au luat atitudine.

Volksbank este prima care a inceput “negocierile” oferindu-le clientilor sai, potrivit surselor din BNR, posibilitatea de a-si converti creditele din franci elvetieni in lei la un curs valutar cu 30% mai mic decat cel afisat de Banca Nationala. Totusi, reprezentantii Volksbank, s-au abtinut de la comentarii cu privire la acest subiect.

Exemplu de calcul:

Valoare credit: 100.000 CHF
Cursul de schimb: 1 CHF= 3,6 RON
Sold: 360.000 lei
Rata Lunara: 2.150 lei

Oferta Volksbank:
Curs de schimb: 1 CHF= 2,5 RON
Sold: 250.000 lei
Rata lunara: 1.500 lei

Exemplul de mai sus a fost calculat pentru o dobanda de 6%.

Este de asteptat ca si celelalte banci comerciale sa vina cu propuneri similare, numai asa avand posibilitatea de a-si limita pierderile. Ne-am afla astfel intr-o relatie de castig-castig: clientii vor castiga o rata mai mica, bancile nu ar fi nevoite sa-si scada la jumatate incasarile si, in plus, vor ramane cu sumele deja restituite de catre clientii lor la un curs de schimb dublu.

Sursa: Stirile ProTV

Echipa Blitz Imobiliare, Leonard Munteanu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *