Verde pentru marea reabilitare termica!

Împărtășește prietenilor tăi noutăți din imobiliare!

Planurile ministrului dezvoltarii regionale si turismului, doamna Elena Udrea, de a obtine finantare pentru a continua si in 2012 proiectul de reabilitare termica a locuintelor au obtinut un aviz pozitiv din partea membrilor Comisiei Europene.

Astfel, in acest an, vor beneficia de lucrari de reabilitare termica circa 250.000 de locuinte, fondurile in valoare totala de 360 de milioane de euro fiind asigurate prin redirectionarea de bani europeni, atribuiti initial altor programe sectoriale. Necesitatea unor astfel de lucrari vine in special datorita faptului ca, majoritatea blocurilor construite in Romania comunista, au un nivel slab de izolare termica si, drept urmare, inregistreaza pierderi mari de energie, in special in perioada rece.

“In 2012 intentionam sa incepem reabilitarea termica pentru 250.000 de apartamente. Printre reusitele anului 2011 in a gasi finantari si din alte surse se numara acordul CE de a primi fonduri europene din realocarile de la programele sectoriale. Sumele vor veni de la MDRT pentru finantarea proiectelor de reabilitare termica. Ne propunem sa folosim parteneriatul public privat. Suntem printre cei care au fortat aprobarea acestei legi pentru ca este important sa ai aceasta resursa cand de la bugetul de stat nu sunt sume suficiente”, a declarat doamna Elena Udrea.

Primul ministru al Romaniei, domnul Emil Boc, a punctat, de asemenea ca: “ne asteptam ca in urma realocarii acestor fonduri sa putem reabilita termic circa 5.000 de blocuri, ceea ce va insemna pentru cetatean o factura mai mica, iar pentru economie- mai multe firme care vor avea de lucru in 2012”.

Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului, are pe lista de prioritati in 2012, pe langa proiectul marii reabilitari termice nationale, si alte proiecte: accelerarea lucrarilor in ceea ce priveste constructia de locuinte ANL si noua cadastrare nationala.

Sursa: www.imopedia.ro

Echipa Blitz Imobiliare, moderator Leonard M.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *