Verde la energia verde!

Împărtășește prietenilor tăi noutăți din imobiliare!

Firma de consultanta Ernst&Young a plasat Romania pe locul 13 in topul celor mai atractive 40 de tari pentru investitorii in energie regenerabila. Romania a obtinut 46 de puncte in acest clasament in care sunt luate in calcul sursele de energie eoliene(de pe mare si de pe uscat), geotermale, solare, ale biomasei dar si infrastructura.

Pozitia Romaniei este cu atat mai meritorie cu cat ea a fost inclusa in clasamentul celor de la Ernst&Young pentru prima data abia in 2010. Clasamentul este condus de China cu 70 de puncte, urmata de SUA cu 66 de puncte si Germania cu 65. Daca anul trecut Romania ocupa pozitia 22, in 2011, am reusit sa depasim tari ca Japonia, Irlanda, Polonia si sa urcam 9 locuri in clasament.

“Romania a avansat in clasament in urma investitiilor masive in proiecte eoliene si a concretizarii proiectului legislativ privind certificatele verzi aflat in asteptare inca din 2008”, potrivit Ernst&Young.

Proiectul legislativ la care se face referire este Legea 220/2008 de sprijinire a investitiilor in domeniul energiei regenerabile, care va fi aplicabila pana la finalul anului 2011, dupa ce a primit acordul din partea Comisiei Europene.

Sursa: wall-street.ro

Echipa Blitz Imobiliare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *