Vând urgent apartament!

Împărtășește prietenilor tăi noutăți din imobiliare!

Ce înseamnă când cineva vinde urgent un apartament? 

La piață, la sfârșit de zi, comercianții cu stocul pe final sau cei care vor să plece mai repede acasă, vând produsele rămase la preț de dumping, numai ca să scape de ele mai repede. 

E și cazul  proprietarilor care se grăbesc să plece din țară sau doar din oraș și urgentează ”problema” apartamentului rămas. Lichidare de stocuri!

Așa  să fie? 

Am întrebat brokerii care au vândut apartamente în regim de urgență și ne-au relatat următoarele: 

Cei care vând de urgență, rareori acceptă plata cu credit, preferă plata cash

De regulă sunt ceva mai dispuși să cedeze din preț sau au deja un preț acceptabil, asigurându-se astfel că vor avea mai mulți cumpărători interesați din care să aleagă – cel cu plata mai rapidă! 

Au de obicei toate documentele în bună ordine, iar tranzacția poate fi făcută și mâine, dacă se găsește cumpărătorul hotărât. 

Este dispus să cedeze la preț, dar cu cât? 

Din analiza noastră independentă a diferenței dintre prețurile afișate ca preț de vânzare și a prețurilor tranzacțiilor efective a rezultat o diferență între 3% și 27%.

Așadar, există șanse ca urgența vânzării să faciliteze obținerea unui preț mai bun pentru cumpărător, dată fiind această marjă generoasă de negociere. 

Însă se mai pot întâmpla și cazuri când ”reclama, sufletul comerțului” poate induce în eroare cumpărătorul cu etichetă ”vând urgent” pentru a relansa o proprietate care a stat prea mult pe piață. 

Recomandarea consilierilor Blitz pentru proprietari este să poziționeze prețul corect din prima, pentru a crește interesul cumpărătorilor pentru proprietate, imediat ce plasează anunțul!

De regulă, există o tendință ușoară a proprietarilor de a supraevalua prețul proprietății, influențați de prețurile proprietăților din vecinătate, nu neapărat similare, sau din cauza legăturii emoționale cu imobilul pus în vânzare. 

Dar după o analiză realistă a proprietății și în urma negocierilor intermediate de un agent experimentat, prețul cerut poate să scadă. 

O marjă de negociere mai mare înseamnă o presiune a cumpărătorilor mai mare în încercarea de a contrabalansa prețul crescut, dar și o disponibilitate mai mare a vânzătorilor de a coborî prețul.

Ce se întâmplă când te poziționezi peste prețul pieței? 

Interesul pentru proprietate scade în timp și anunțul ”ruginește”, nu mai sună nimeni, iar proprietarul deznădăjduit se hotărăște să scadă prețul. 

Amprenta negativă a prețului prea mare însă rămâne, chiar dacă prețul este ajustat, cei în căutare de oferte în intervalul lor de preț, vor da ”skip” anunțului fără să mai observe noul preț afișat. 

Decizia de cumpărare a unui imobil deși pare o alegere rațională, deoarece luăm în calcul o sumedenie de factori obiectivi – cum ar fi zona, compartimentarea, vechimea imobilului, facilitățile din zonă – este prin excelență o decizie emoțională în cele din urmă, deoarece ține cont foarte mult de ”sentimente, emoții și stări” – vrem să ne simțim bine cu alegerea făcută pentru mult timp de acum încolo. 

Recomandarea noastră pentru cei care vor să vândă urgent este să poziționeze corect prețul din prima pentru că un preț nealiniat la trendul pieței face mai mult rău decât bine. 

Un preț corect din capul locului lasă mai puțin loc negocierii și asigură un succes mai mare în tranzacționare și o încheiere cu succes a vânzării într-un timp mult mai scurt. 

Brokerii Blitz vă pot face o evaluare gratuită a proprietății, diferită de cea a unui evaluator de imobile, autorizat să stabilească prețul apartamentului în relația cu banca, pe baza tranzacțiilor (nu a prețurilor afișate) realizate de către agenție în zona proprietății, a proprietăților similare, cu o bună cunoaștere a micilor detalii care fac diferența la preț. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *