Un nou proiect imobiliar pe teritoriul celei mai mari foste fabrici de zahăr din România în Oradea

Împărtășește prietenilor tăi noutăți din imobiliare!
proiect imobiliar Oradea

Un dezvoltator local din Oradea urmează să dezvolte o importantă zonă industrială din Oradea după ce a achiziționat platforma de peste 26 de hectare pe care a funcționat, până în 2018, una din cele mai mari fabrici de zahăr din România – Zahărul Oradea

În prezent, compania se află în proces de analiză amănunțită a afacerii și ia în calcul mai multe variante de dezvoltare a fostei platforme industriale. 

Deocamdată exclude varianta unui complex doar cu locuințe, pentru că ar trebui să construiască cel puțin 5.000 de apartamente, care nu pot fi absorbite de zona respectivă din oraș, aflată la mai puțin de 11 km de frontieră cu Ungaria. 

În plus, reconversia zonei industriale în zonă de apartamente necesită un Plan Urbanistic Zonal, un proces de durată, de cel puțin un an. 

Se prefigurează astfel realizarea unei zone logistice, dată fiind conexiunea facilă și ieșirea spre Vama Borș. Altfel, Oradea nu are prea multe centre comerciale, ceea ce face posibilă realizarea unui proiect mixt de spații logistice, comerciale și locuințe. Spațiile comerciale pot fi legate de zona rezidențială și de o altă zonă laterală păstrată pentru logistic. 

În prezent în zonă sunt amplasate mai multe facilități industriale, dintre care Adeplast S.A. – o companie producătoare de materiale de construcții, Reinert – fabrică de plastice, și alți manufacturieri de electronice și materiale plastice locali. În vecinătate este amplasat cartierul Rogerius, din care face parte și Orășelul Copiilor și cartierul Ioșia Nord. O garsonieră în aceste cartiere pornește de la prețul de 38 de mii de euro, iar un apartament cu 3 camere de la 75.000 de Euro. 

Specialiștii Blitz sunt de opinie că o astfel de investiție ar dinamiza piața locală și ar fi un proiect bun pentru zonă, care astfel va căpăta relevanță și dezvoltare imobiliară. De asemenea, apreciază potențialul investițional al zonei și recomandă proprietăți care pot fructifica avantajele proximității de frontieră, precum și de zona comercială și industrială din vecinătate. 

Vezi ofertele din portofoliul Blitz (apartamente și case), din zona adiacentă viitoarei platforme industriale din Oradea.  

Sursă știre: Profit.ro 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *