Ultimii in Europa si totusi Guvernul renunta la programele de mediu!

Împărtășește prietenilor tăi noutăți din imobiliare!

Continuam azi discutia inceputa ieri legata de Ministerul Mediului si de decizia acestuia impotriva a ceea ce inseamna normalitate, respectiv renuntarea la programul Casa Verde.

Aflam astazi, nu cu mare surprindere, ca in Europa ocupam ultimul loc la suprafata de panouri solare raportata la mia de locuitori. Romania are 5 metri patrati de panouri la mia de locuitori, de 2,6 ori mai mica decat in Bulgaria si de 2,7 ori mai mica decat in Ungaria.

Problema majora nu este faptul ca suntem pe ultimul loc, ci faptul ca perspectivele nu sunt deloc incurajatoare.

“Avem o problema majora: anul acesta, Fondul de Mediu are la dispozitie putin mai mult de o treime decat a avut la dispozitie anul trecut. Mai trebuie sa platim programul Casa Verde, care a fost lansat anul trecut. Anul acesta, sincer, din cauza faptului ca avem 1.000 de milioane de lei blocate, nu putem lansa o noua strigare pentru proiecte pe Casa Verde pentru ca, mai intai, trebuie sa platim celelalte si spatiul bugetar nu ne permite initierea unor noi proiecte…”, a declarat ministrul Attila Korodi.

Catalin Dragulescu, directorul de vanzari al Ariston Thermo Romania, distribuitor de sisteme de incalzire, a declarat pe aceasta tema:

“Stoparea programului Casa Verde va duce la o scadere dramatica a cererii de panouri solare pe piata locala, dupa ce in ultimii doi ani Romania a reusit sa recupereze din decalajul avut fata de tarile vestice in ceea ce priveste utilizarea pentru producerea de apa calda menajera a unor echipamente care folosesc energii regenerative si care nu sunt poluante in acelasi timp”.

Stire de ultima ora: Programul Rabla 2012 s-a incheiat! Numarul de vouchere disponibil a fost epuizat inainte de mijlocul anului! O fi succes? Sau un alt esec al Ministerului Mediului.

Sursa: Capital

Echipa Blitz Imobiliare, Leonard M.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *