Turnul de 25 de etaje din Manastur este legal dar nu este moral!

Împărtășește prietenilor tăi noutăți din imobiliare!

Aceasta este declaratia primarului municipiului Cluj-Napoca, domnul Emil Boc, cu privire la imobilul ce se va construi la poarta de vest a orasului.

Turnul de 25 de etaje din Manastur este legal dar nu este moralIn lipsa unui Plan Urbanistic General actualizat si adaptat Clujului de astazi, primaria se confrunta cu adevarate revolte locale datorita unor cladiri care pur si simplu vor iesi din peisaj. Este cazul celebrului turn de 25 de etaje sau a ansamblului de pe strada Macesului, care au scos oamenii in strada. Si intr-un caz si in celalalt, primaria este legata la maini, pentru ca autorizatiile de constructie s-au obtinut in mod perfect legal.

“A trebuit sa emitem autorizatia de constructie pentru ca legea prevede acest lucru. Daca nu emiteam autorizatia, eram pasibili de amenzi in instanta. Voi propune Consiliului Local sa gasim alte solutii pe viitor. Fie emitem aceste autorizatii, fie nu le emitem si ne asumam amenzile pe care sa le plateasca municipalitatea pentru blocarea acestor proiecte, care au toate avizele legale”, a declarat Emil Boc, citat de Stiri de Cluj.

Declaratia primarului este foarte interesanta si, citind printre randuri, constatam ca astazi nu exista o solutie reala pentru astfel de situatii. Dezvoltatorii au legea de partea lor, primaria nu are un plan urbanistic si nu poate stopa nicio asemenea initiativa, eventual o poate amana asumandu-si plata unor amenzi.

Problema turnului de 25 de etaje nu este una noua. In trecut, primarul interimar al Clujului a refuzat sa elibereze autorizatia de constructie, intarziind astfel startul lucrarilor. Acum, lucrurile sunt cat se poate de clare si e o chestiune de timp pana cand vom vedea muncitori pe “santierul de vest”, indiferent daca locuitorii zonei vor face un zid uman in fata buldozerelor, asa cum au amenintat.

Echipa Blitz Imobiliare, Leonard Munteanu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *