Totul despre caminul zodiei Scorpion

Împărtășește prietenilor tăi noutăți din imobiliare!

Aceasta zodie fixa, apartinand elementului apa este fascinanta si foarte adesea gresit inteleasa.

Scorpionul nu poate lasa pe nimeni indiferent, trebuie ori sa-l iubesti ori sa-l urasti. Caminul unui Scorpion aduce intotdeauna un enunt puternic despre personalitatea neta si intensa a celui care locuieste acolo.

Culorile

Culorile asociate cu zodia Scorpionului ne spun multe despre acest caracter marcant: este vorba despre un grena vibrant, bogat, un rosu inchis, matasos, al vinului de Burgrundia, si un negru fara picatura de gri, un negru intens, stralucitor. In general, Scorpionii prefera culorile mai inchise, intr-o tonalitate intensa.

Locuinta

Fiind un semn fix de apa, Scorpionul nu este amator de schimbari in casa in care locuieste. Nu-i place nici sa se mute frecvent, nici nu este genul care sa reamenajeze mereu cate ceva prin casa. El cauta solutia perfecta in care sa salasluiasca o data pentru totdeauna, in formula care-i convine cel mai mult. Daca nu are prea multe resurse financiare, va economisi si va vana, cu tenacitatea-i caracteristica, acele obiecte care-l vor ajuta sa creeze in casa atmosfera pe care si-o doreste.

Aici este cazul sa amintim ca exista mai multe tipuri de Scorpioni, gasindu-se la extreme in privinta ideii despre caminul perfect.

Avem Scorpionul adancit in preocupari de ordin spiritual, care isi creeaza un „habitat” aproape spartan. Locuintele acestora vor contine un minimum de mobilier si vor fi lipsite de obiecte decorative, iar liniile casei vor fi severe, riguroase. De multe ori, acestia inclina catre stilul japonez, dar si in acest context al simplitatii si puritatii vom gasi elemente care sa transmita senzualitatea specifica zodiei. Cum reusesc? Numai ei stiu.

La polul opus se gaseste Scorpionul pentru care nimic nu poate fi prea scump (evident, in cadrul limitelor sale financiare). Caminele lor respira opulenta si pot fi bogat colorate si decorate. De multe ori observam la ei preferinta pentru stilul opulent-oriental sau opulent pur si simplu, un stil destul de incarcat, pretentios, misterios si languros deopotriva.

Scorpionul din categoria intermediara va prefera o locuinta clasica (atat ca stil arhitectonic, cat si al mobilierului), in care sa fie puse in valoare anumite obiecte la care tin in mod deosebit. Obiectele de uz casnic trebuie sa fie de cea mai buna calitate si sa dureze, asa cum ii place Scorpionului, o vesnicie.

Scorpionii se simt in largul lor si in locuintele mai putin luminoase, nu tin neaparat sa aiba camerele inundate de lumina. Le place penumbra care, in viziunea lor, adauga mister si intimitate atmosferei. Nu tin nici sa aiba camere prea mari, multor Scorpioni le plac mansardele sau demisolurile, locurile din care pot observa, fara a fi observati.

Ceea ce au in comun toti Scorpionii este nevoia ca locuinta lor sa fie asemenea unei fortarete inexpugnabile, in care nimic din exterior nu-i poate atinge. Retrasi si enigmatici cum sunt, nu-si vor deschide usile decat prietenilor apropiati si verificati, care vor fi insa primiti cu o ospitalitate deosebit de calda.

Mobilierul

Si aici trebuie sa ne referim la cele trei tipuri distincte de Scorpion. Sa incepem, de asta data cu marea majoritate, cu Scorpionii din „plutonul de mijloc”. Ei prefera cel mai adesea mobilierul solid, stabil, in tonuri calde, dar mai inchise la culoare. Mobilierul masiv este in concordanta cu el – vorbim de masivitate, nu de dimensiuni prea mari -, pentru ca in casa lui trebuie sa domine, fireste, Scorpionul, nu mobila.

Liniile preferate sunt cele clasice, nu avangardiste. Este preferata combinatia de lemn si metal, Scorpionul fiind in afinitate cu fierul, asa incat este atras de feronerie.

Cel de-al doilea tip de Scorpion, sa-i spunem „Scorpionul mental”, se orienteaza de multe ori catre un mobilier ultramodern, cu linii pure, esentializate, inspirate din Orientul Indepartat. E adevarat ca nu va predomina albul, ci culorile natur, brunul-roscat, negrul. Paturile sunt preferabil joase, un ambient care ar putea fi considerat abstract sau spartan, cu foarte putine piese de mobilier. Va puteti gandi la mobilierul minimalist, cu o canapea si fotolii marcate de linii severe, cu o masa cubica, eventual din sticla intunecata, cu spatiile impartite prin paravane textile.

Astfel, locul de intimitate unde se ia o gustare in fata televizorului sau se bea o cafea si un coniac arata bine si are atmosfera unui separeu, fiind clar distins de spatiul care – de preferinta cu o treapta mai sus – delimiteaza biroul.

Al treilea tip de Scorpion este cel care exprima fara retineri senzualitatea zodiei. In mobilier, aceasta se va reflecta prin mobila joasa, eventual imbracata in catifea, intr-o multitudine de culori amintind de spatiul arab. Nuantele vor fi grele, inchise, evidentiate de culori mai deschise. Nu este vorba despre vesele pasteluri, ci de culori deschise in tonuri stinse, menite parca sa sublinieze somptuozitea tonurilor mai intunecate. Masa va fi din lemn masiv, de esenta nobila, poate chiar sculptata.

Dormitorul va avea cu siguranta macar un accent grena sau negru si se poate dovedi cea mai luxoasa dintre camere sau poate fi camera in care Scorpionul senzual si-a pus in modul cel mai explicit amprenta. Patul va avea dimensiuni considerabile, inclusiv in cazul burlacilor (sau mai ales?!), fiind preferate cele cu tablie, de lemn sau de metal, care sa confere un aspect somptuos si senzatia de spatiu ocrotit. Noptierele si le doresc incapatoare si masive, intr-un oarecare contrast cu dulapul de haine.

Accesorii

Din nou trebuie sa facem distinctia in cazul celor trei tipuri de Scorpion. Sa incepem, de asta data, cu senzualul (toti sunt senzuali, insa multi isi mascheaza aceasta latura – e vorba despre cel care isi asuma senzualitatea). Acesta pune un accent mai mare pe confort decat celelalte doua tipuri, alegand perne decorative,  veioze care dau o lumina filtrata – la fel de senzuala ca el -, draperii grele, in tonuri inchise, covoare grose de dimensiuni mari, cu motive orientale.

Scorpionii din plutonul mijlociu vor merge pe cateva „piese grele”, cum ar fi o sculptura expresiva sau cateva tablouri menite sa te puna pe ganduri, nimic plat sau doar decorativ. O veioza pe un  postament de fier forjat sau un sfesnic din fier forjat ar aduce elementul de feronerie. Pot avea un dulap de arme – stilete, sabii sau spade – vechi si frumos lucrate.

„Scorpionii mentali” pot fi atrasi de casete orientale din lemn de trandafir sau mahon, eventual cu incrustatii de fildes sau sculptate, de perne decorative imbracate in satin negru si rosu, de perdele si draperii elegante intr-un contrast puternic (eventual alb/negru), de vaze sau vase decorative puse pe jos, de ikebana, iar pe pereti, daca pot sa-si permita, stampe sau lucrari abstracte foarte indraznete.

Sursa: www.casamea.ro

Echipa Blitz Imobiliare, Leonard Munteanu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *