Totul despre caminul zodiei Pesti

Împărtășește prietenilor tăi noutăți din imobiliare!

Este normal ca o zodie dubla, precum cea a Pestilor, sa aiba doi guvernatori.

Primul, cel atribuit din vechime acestei zodii, este marele benefic, Jupiter. De la aceasta planeta Pestii au o calitate deosebita: stiu sa accepte meandrele destinului cu o atitudine filozofica si dau dovada de curaj si incredere, atunci cand lucrurile merg cel mai greu. Cel de-al doilea guvernator al Pestilor este Neptun, care isi inzestreza nativii cu o sensibilitate iesita din comun. Ei intra in rezonanta cu emotiile celor din jur, pe care, de multe ori, le resimt cu aceeasi intensitate ca cei care le traiesc direct.

Spre deosebire de zodia Varsatorului, care are un simt pronuntat al propriei identitati, Pestii reprezinta principiul opus: ei se simt una cu cei din jur si adeseori se intampla sa priveasca problemele altora ca fiind ale sale, proprii.

Modesti si delicati, acesti nativi traiesc in sfera emotiilor, a viselor, a imaginatiei creatoare. Reactioneaza minunat la incurajari, in schimb se blocheaza atunci cand sunt criticati sau intampinati cu raceala si neincredere.

CULORILE

Verdele marin este culoare cel mai des mentionata in legatura cu zodia Pestilor, dar ei sunt atrasi de toate nuantele intermediare: roz-mov, gri-albastrui, bleu-vert, care reprezinta o trecere dintr-un registru coloristic in celalalt. Aceste predilectii le putem distinge si in culorile pietrelor pretioase, asociate cu aceasta zodie fluida. Este vorba despre hiacint, turcoaz si jasp.

LOCUINTA

Din cauza sensibilitatii lor pronuntate si a faptului ca Pestii preiau starile de spirit ale celor din jur, ei isi consuma energia mai repede decat alte zodii, si din aceleasi motive au nevoie de multa intimitate. Este important ca ei sa aiba o camera a lor si numai a lor, in care sa se poata retrage, pentru a-si reface fortele. O asemenea camera-sanctuar le este necesara, indiferent ca locuiesc singuri, cu familia sau in cuplu.

Pestii cauta liniste si nu agreeaza proximitatea marilor artere aglomerate, chiar daca, din punctul de vedere al transportului, ar fi practic pentru ei. Se simt bine in zone rezidentiale sau pe stradute cat mai putin circulate. Ideal ar fi sa locuiasca pe malul unei ape statatoare, care are un efect linistitor asupra lor.

Spatiul trebuie sa fie intim si prietenos. Le plac mai mult locuintele vechi, decat apartamentele impersonale. Daca s-ar apuca sa-si construiasca o casa ar merge pe aspectul clasic, cu elemente care sa duca cu gandul la o poveste: balconase romantice, ferestre ovale sau rotunde, lemnarie in locul cadrelor de aluminiu, usi sculptate, din lemn masiv, si n-ar trebui sa le lipseasca macar un copac in curte, cu o bancuta cocheta dedesubt; si, daca se poate, si un leagan de lemn.

Pestilor le place lumina filtrata, difuza. Ei vor opta pentru zugraveala in culori care sa dea acest efect, ceea ce este usor de inteles, daca ne gandim ca pestii, in regnul lor, sunt feriti de contactul nemijlocit cu lumina puternica a soarelui.

Fiind o zodie misterioasa, Pestii au o adevarata pasiune pentru locuintele intortocheate, in care un culoar te duce unde nici nu gandesti, ori camerele au nise neasteptate. Uneori, usile sunt mascate sau sunt atat de discrete, incat poti trece pe langa ele, fara a banui ca in dosul a ceea ce pare o simpla usa de debara se ascunde o alta incapere.

MOB ILIERUL

De cele mai multe ori, interiorul casei Pestilor este o continuare a exteriorului de poveste. Pot obtine acest efect fie optand, de exemplu, pentru o mobila de culoare deschisa, pictata de mana, in culori pastel, fie combinand laolalta piese de mobilier de provenienta cat se poate de diversa, pe care nici un designer nu s-ar gandi sa le alature, dar care, impreuna, degaja aceeasi impresie de basm. Vor evita piesele de mobilier mari, compacte, in favoarea celor delicate sau elaborat prelucrate. Astfel, este in stilul lor sa aiba aranjamente de rafturi pe care sa fie asezate cartile si obiectele decorative in locul unei biblioteci compacte si impersonale. In locul unei servante masive, vor folosi mai multe masute mici de perete, cu picioare elegant curbate.

Liniile vor fi mai degraba unduitoare decat drepte, pentru ca Pestilor nu le plac colturile.

Dormitorul si baia sunt cele doua odai carora Pestii le acorda o importanta speciala. Patul trebuie sa fie mare, dar nu va lasa impresia ca ocupa mult spatiu, parand ca se topeste in taramul visului. Nu va lipsi o masa de machiaj sau un colt cu un fotoliu confortabil, matasos, cu o masuta de cafea in fata si cu o oglinda cu rama eleganta.

Baia este adesea de lux, pentru ca la acest capitol Pestii nu-si refuza nicimic: cada trebuie sa fie spatioasa, chiar daca se poarta cele in care nu te poti intinde ca lumea; marmura va lua locul faiantei si vor fi multe rafturi si dulapioare care sa dea baii un aer de spatiu locuit, si nu doar utilitar.

ACCESORII

La acest capitol, Pestii sunt mari maestri, pentru ca in locuitele lor accesoriile nu au catusi de putin un aer studiat. Poate fi vorba despre un sal drapat, aparent neglijent pe un colt de canapea, care sa adauge un plus de culoare; despre un aranjament de lumanari multicolore, de dimensiuni diferite, plasate perfect pentru a pune in valoare un colt de inspiratie orientala; sau despre un clopotel chinezesc, agatat de rama unei veioze, care altfel ar parea prea inalta.

Perdelele vor fi ample si bogate, poate bleu-pal ori turcoaz, pentru a filtra lumina si pentru a-i imprima acea calitate de ireal, specifica Pestilor. Evident ca obiectele decorative vor include scoici, eventual o ramura de coral (benefica pentru interoriul acestor nativi), si de foarte multe ori si un acvariu foarte ingrijit.

Sursa: www.casamea.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *