Totul despre căminul zodiei Berbec

Împărtășește prietenilor tăi noutăți din imobiliare!

Energia specifica zodiei Bebecului este inconfundabila, se aseamana cu inceputul primaverii – o explozie de vitalitate si de diversitate.

Curajul si onestitatea zodiei au o noblete aparte. Berbecul nu comite acte de bravura pentru a impresiona pe cineva (desi ii place sa constate ca a facut impresie), iar sinceritatea sa nu este o forma de a castiga credibilitate, ci o expresie naturala a firii sale deschise, expansive.

Tactul nu este unul dintre punctele forte ale acestei zodii puternice si, la drept vorbind, Berbecii se pot dispensa de el, deoarece este folosit indeobste pentru a evita conflictele; or Berbecul nu obisnuieste sa evite confruntarile. Trebuie sa precizam insa ca Berbecul nu este genul care sa dea nastere conflictelor, ci doar ca nu se va stradui sa le ocoleasca sau sa incerce sa le rezolve pe cai indirecte.

Ceea ce-l ajuta pe Berbec sa fie un bun conducator (pentru ca de condus, nu se lasa condus) este in primul rand capacitatea rara de-a lua decizii dificile in situatii tensionate si de a-si asuma responsabilitatea atat pentru succese, cat si pentru esecuri.

Calcaiul lui Ahile al acestei zodii temerare este insa sensibilitatea la flatari si incapacitatea de a accepta ca exista oameni capabili sa joace murdar.

CULORILE

Tonurile de rosu clar, cum ar fi rosul cerise sau rubiniul limpede, exprima cel mai bine energia acestei zodii.

Pietrele pretioase ce au calitatea de a intensifica insusirile zodiei si de a-i purta noroc sunt diamantul si rubinul.

LOCUINTA

Dupa cum am vazut, Berbecul nostru nu este tocmai un personaj casnic, fiind atras de calatorii, explorare si aventura. Aceasta latura il face sa se adapteze cu usurinta unei vieti spartane.

Personalitatea sa puternica si nevoia de a face ce vrea el, la ce ora vrea, il determina sa prefere sa aiba propria casa, unde sa n-aiba de-a face cu vecini bagaciosi sau cu reguli impuse de administratia blocului.

Casa ideala a unui Berbec trebuie sa fie nu foarte mare, dar impunatoare, cu linii de forta care sa atraga privirea.

Daca nu se hotaraste pentru o casa „clasica” si va opta pentru o varianta mai moderna, va alege o casa cu linii simple si indraznete, in nici un caz ceva foarte elaborat si in nici un caz o copie a unui chalet elvetian sau a unei vile florentine, transpusa in spatiul mioritic. Casa lui va trebui sa fie construita neaparat din materiale rezistente, nu sa fie o jucarie facuta in serie, care se ansambleaza in cateva saptamani. Lui ii trebuie o casa din caramida si mortar, chiar daca n-are nimic de obiectat la termopane.

Incaperile trebuie sa fie spatioase, dar in primul rand inalte.

Casa Berbecului, chiar daca este un apartament la bloc, ar trebui sa contina, daca nu o camera, cel putin un colt pentru fitness. Or, daca avem de-a face cu un Berbec cu inzestrare artistica (si sunt numerosi acestia), le trebuie un spatiu special pentru a-si pune sevaletul sau instrumentele si portativul.

Spatiile trebuie sa fie clar impartite, de asa maniera incat trecerea dintr-o camera intr-alta sa aiba un sens si o finalitate.

MOBILIERUL

La Berbec nu se observa – asa cum am vazut ca este cazul la alte zodii – o preferinta pentru mobilierul clasic sau modern. El se poate simti la fel de bine intr-un ambient construit in stil clasic, de exemplu, cu mobila masiva din lemn sculptat, tapisata, de preferinta, cu acel rosu clar, care-i este pe plac, cat si intr-un mediu structurat dupa o viziune ultramoderna. Pentru el este important ca mobila sa arate bine si sa nu se prabuseasca atunci cand se asaza pe ea, cu una dintre miscarile lui avantate. Berbecul este un semn de forta si are nevoie sa fie inconjurat de piese de mobilier solide. Prefera piesele putine, dar „grele” unui amalgam de elemente sofisticate, de care risti sa te impleticesti tot timpul. Berbecul nu poate sa suporte spatiile incarcate, iar obiectele care ar trebui sa fie in bucatarie nu vor trona pe vreun raft din sufragerie. Berbecul are un simt organizatoric foarte bun si nu-i place nici amestecul de stiluri.

Ii place metalul si va prefera mesele cu rama sau picioare de metal, iar pe balcon sau pe terasa va pune o masa de fier forjat – si fiti sigur ca arata bine!, pentru ca  impletitura de metal va estompa greutatea piesei.

Combinatia lemn-metal este din nou pe placul Berbecului, care se poate mandri cu o servanta sculptata din lemn masiv, ornata cu ferecaturi metalice sau cu incrustatii de alama. Admira tot ceea ce este solid, inchegat si respira forta.

Dormitorul poate parea simplu, dar, dincolo de faptul ca nu vom descoperi aici nici masute complicate de toaleta si nici vreun colt de lenevit, format din fotoliu si masuta, veti constata ca liniile patului si ale dulapului se imbina armonios.

ACCESORII

Evident, in bucatarie, instrumentele de metal vor fi aranjate ca la armata (loc in care Berbecii se simt ca acesa), perfect lustruite si puse la vedere, ca un adevarat arsenal al lui Marte.

Sa nu va imaginati insa ca Berbecul ar fi monotematic; il place, de asemenea, pielea si blana, cu conditia ca acestea sa nu fie sintetice. Pentru berbec, totul trebuie sa fie original, de la vechiul aparat de macinat cafeaua si pana la fierul de calcat cu carbuni, pe care l-a transformat in ghiveci pentru flori.

Evident, covoarele si cuvertura vor contine acel rosu clar, definitoriu pentru Berbec.

Sursa: www.casamea.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *