Tot mai multe parcări supraetajate în Oradea 

Împărtășește prietenilor tăi noutăți din imobiliare!
parcare supraetajata Oradea

Parcarea etajată de pe George Bariţiu, cu 336 de locuri, a fost finalizată și dată în folosință de luni, 20 septembrie. Primele 3 luni vor fi gratuite, după care vor intra în vigoare taxele de parcare folosite și la celelalte parcări. 

Parcarea de pe George Barițiu este a cincea parcare finalizată ce asigură orădenilor locuri de parcare civilizate și o fluență în trafic, cel puțin în zonele centrale.

Noua construcție are o suprafață utilă totală de 7.733,75 mp, având două corpuri de clădire, unul destinat locurilor de parcare și unul cu birouri.

Parcarea are 336 de locuri de parcare, dintre care 324 locuri auto, 6 locuri pentru persoanele cu dizabilități și alte șase pentru motociclete. De asemenea, șoferii vor avea la dispoziție patru stații pentru încărcarea vehiculelor electrice

Parcarea dispune de dublu acces, de pe str. George Barițiu și, prin intermediul unui drum de legătură, din str. Academiei.

În prezent, Oradea dispune de aproximativ 2.000 de locuri de parcare în afara carosabilului. 

De asemenea, municipalitatea preconizează investiții în parcări în zona centrală și se estimează că anul viitor vor începe lucrările de construcție la acestor noi parcări. 

  • Au fost derulate procedurile de licitație și proiectare a unei noi parcări supraterane între strada Aurel Lazăr și strada Iosif Vulcan, care va avea 145 de locuri.
  • Într-o fază ceva mai avansată de proiectare se află și parcarea din zona Spitalului Județean

Investiția în parcări va rezolva problema locurilor de parcare în zona centrală a municipiului Oradea care a devenit în ultimii ani cea mai căutată destinație turistică și de business a României. 

De altfel Oradea, s-a plasat în ultimii 3 ani ca fiind cel mai eficient oraş din România în ceea ce priveşte valoarea cheltuielilor de capital de 240,4 milioane de euro şi atragerea fondurilor europene – în valoare de 140,6 milioane de euro.

Oradea oferă astfel o mulţime de perspective pentru turişti, de la monumentele istorice cu arhitectură Art Nouveau, până la staţiuni termale, oraşul fiind situat pe un lac subteran de apă termală.

Blitz deține în portofoliul său numeroase proprietăți în Oradea ce se pot materializa oricând în oportunități de business și investiție. Contactează astăzi agenții Blitz din filială locală Oradea pentru cele mai recente listări de apartamente, case sau terenuri.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *