Topul judetelor unde s-au cumparat cele mai multe locuinte noi prin Prima Casa

Împărtășește prietenilor tăi noutăți din imobiliare!

Programul Prima Casa a fost cel mai de succes program guvernamental anti-criza, cel care a tinut piata imobiliara pe linia de plutire si care a stabilit noi “reguli” in domeniul constructiilor.

Astfel, dupa 2009, dezvoltatorii s-au adaptat cerintelor pietei, reducand dimensiunile apartamentelor si deci si a preturilor, astfel incat acestea sa poata fi achizitionate prin creditul Prima Casa. Cu toate acestea, doar o treime din totalul garantiilor acordate de Fondul National de Garantare a Creditelor pentru IMM(FNGCIMM) au fost acordate pentru achizitionarea de locuinte noi, construite intre 2008 si 2013.

Fondul a acordat pana in prezent 99.600 de garantii in valoare totala de peste 3,87 miliarde de euro. Dintre acestea, 30.000 de garantii, in valoare de 1,25 miliarde de euro au fost acordate pentru locuinte noi.

Topul este condus de Bucuresti, cu un procent consistent de 50%, aproximativ 15.000 de locuinte noi fiind cumparate prin creditul Prima Casa in capitala. Urmeaza Clujul cu 10%, Timis- 6%, Sibiu si COnstanta- cate 4%, Brasov si Iasi- 3%, Bihor 2%, Dolj si Arges 1%.

Sursa: economica.net

Echipa Blitz Imobiliare, Leonard Munteanu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *