Topul celor mai inalte cladiri din lume

Împărtășește prietenilor tăi noutăți din imobiliare!

Conform celor de la Business Insider (via www.zf.ro), urmatorul val de constructii de zgarie nori va avea loc nu pe teritoriul Statelor Unite ale Americii, asa cum s-ar putea crede in urma unei prime si superficiale analize, ci pe teritoriul asiatic. Cele mai inalte cladiri de pe planeta vor fi construite in Japonia, China si in Emiratele Arabe. Aceste proiecte arhitecturale care parca sfideaza legile fizicii vor impinge si mai mult limitele constructiilor de zgarie nori. Turnul Al Jabar din Kuwait sau complexul urbanistic din Golful Tokyo sunt printre cele mai indraznete astfel de proiecte arhitecturale.

Iata o lista cu cele mai ambitioase astfel de proiecte:

BURJ KHALIFA (finalizat) – 828 de metri inaltime, 160 de etaje (cea mai inalta cladire din lume). Proiectul a costat in jur de 1,5 miliarde de dolari.

ONE DUBAI TOWER A – la cei 1.000 de metri ai sai, zgarie norul urma sa devina cea mai inalta cladire din lume. Constructia a fost sistata insa in urma problemelor financiare generate de criza economica.

BURJ MUBARAK AL KABIR (în construcţie) – zgârie norul se construieşte în Kuweit şi va avea 1.001 metri înălţime. Va fi gata în 2016 şi face parte dintr-un proiect care se va realiza de-a lungul a 25 de ani. Proiectul se numeşte “Oraşul de mătase” şi costă 86 de miliarde de dolari.

PINGAN INTERNATIONAL FINANCE CENTER (în construcţie) – situat in Guangong, China, zgarie norul va avea 648 m inaltime, si se preconizeaza ca va fi finalizat in 2015.

SHIMIZU TRY 2004 Mega-City Pyramid (propusă) – dacă proiectul va fi acceptat, piramida de zgârie nori va fi construită în Japonia, în golful oraşului Tokyo. Va avea o înălţime de 730 metri. 750.000 de oameni vor putea locui în clădirile rezidenţiale din piramidă. Canalul Discovery estimează că piramida va fi gata în 2100.

MECCA ROYAL CLOCK TOWER HOTEL (în construcţie) – parte integranta a complexului Abraj Al-Bait Towers. Constructia a inceput in 2004. La cei 601 m ai sai, hotelul va fi a doua cea mai inalta cladire din lume, asta daca nu va fi surclasat de in urmatorii ani de alte cladiri la fel de ambitioase.

KINGDOM TOWER (în construcţie) – se construieşte în Arabia Saudită şi iniţial trebuia să măsoare 1.001 metri înălţime, însă, în urma studiilor geologice, s-a descoperit că terenul pe care se construieşte nu poate să susţină turnul. Momentan, nu se ştie înălţimea la care va ajunge acesta.

BIONIC TOWER (propus) – va avea 1228 de metri înălţime şi se va construi ori în Shanghai ori în Hong Kong. Va avea 300 de etaje şi va putea găzdui 100.000 de locuitori.

AL JABER TOWER (propus) – dacă se va construi, turnul va avea 1829 metri. La o asemenea înălţime, structura nu mai poate fi construită vertical. Turnul va trebui să fie uşor înclinat. Va fi construit în Kuwait..

INDIA TOWER (proiect inca nedemarat) – 719 m inaltime, 85 de etaje. Cladirea va fi construita in Mumbai.

SKY CITY 1000 (propus) – clădirea va avea 1.000 metri înălţime şi va fi construită în Tokyo, Japonia. Daca se va construi, 35.000 de oameni vor putea locui acolo şi alţi 100.000 vor putea lucra în birouri. Proiectul a fost propus în 1989, iar experţii estimează că în 20 de ani va fi gata.

Echipa BLITZ Imobiliare – moderator Georgian Sas

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *