Topul celor mai bune cartiere din Brașov

Împărtășește prietenilor tăi noutăți din imobiliare!

Fie că locuiești în Brașov și vrei să te muți într-o zonă mai bună sau vrei să te muți în Brașov și locuiești într-o altă zonă a țării, noi îți oferim un top al celor mai căutate cartiere din Brașov.

Cei mai importanți factori, în ordinea importanței, sunt prețul, accesul rapid către centrul orașului, infrastructura rutieră și mijloacele de transport, zonele de recreere și agrement, spațiile de servicii, iar ofertele din portofoliul Blitz Brașov satisfac aceste nevoi locative.

Conform topurilor realizate de investitori, dezvoltatori și autorități, mulți brașoveni își doresc să achiziționeze o locuință în aceste cinci zone, dintre care primele 3 zone sunt solicitate în special pentru construcțiile noi, și celelalte 2 cartiere sunt căutate pentru casele mai vechi.

Tractorul

Tractorul este opțiunea numărul 1 al potențialilor cumpărători. Este cunoscut pentru Uzina Tractorul Brașov, unde timp de mulți ani, au fost fabricate tractoare. Actualmente vizavi de fostele platforme industriale ”Tractorul” se construiesc multe complexe rezidențiale noi, iar interesul față de zonă a crescut și datorită deschiderii în imediata vecinătate a celui mai mare mall din Transilvania – CORESI.

Tot aici e situat și patinoarul olimpic de cinci stele, de 3.000 de metri pătrați, unde au loc, adesea, competiții de hochei pe gheață, patinaj și chiar curling. Din ofertele disponibile în piață imobiliară din Tractorul, peste 60% sunt reprezentate de apartamente în blocuri cu o vechime de sub 5 ani.

În portofoliul Blitz, în acest cartier avem atât oferte de terenuri, spații comerciale, cât și apartamente și case rezidențiale cu prețuri pornind de la 24.000 de Euro pentru o garsonieră de 24 mp, apartamente cu 2 camere la 50 mp la un preț de 52.000 Euro și terenuri cu prețuri pornind de la 28 Euro pe mp.

Bartolomeu

Bartolomeu este un cartier limitrof, situat la ieşirea din Braşov spre Sighişoara, între drumurile europene E60 şi E68, separat de oraş de calea ferată. Acest cartier are o populație de 15.000 respectiv și este relativ tânăr (25 ani). Cuprinde case particulare, blocuri şi terenuri în proprietate privată și atrage cumpărătorii cu bugete mai mici decât cei din Tractorul.

Aici este amplasat complexul Avangarten, cel mai mare complex rezidențial din Brașov, aflat în faza a 3-a, care presupune construcția a 4.970 de apartamente cu o suprafața între 37-159 mp, iar prețul pe metru pătrat este de 1.092 Euro. Vezi oferte în acest complex în portofoliul Blitz aici.

Stupini

Cei interesați de apartamente noi vin în acest cartier de la periferia Brașovului, atrași de spaţiile verzi extinse integrate în interiorul ansambluri rezidenţiale. Iar cei care își doresc o viață liniștită în suburbie își văd aici visul printre sutele de proiecte imobiliare de mici dimensiuni, în special vile cu regim mic de înălțime.

Prețul mediu al zonei al ofertelor din portofoliul Blitz din zona Stupini pornesc de la 612 Euro pe metru pătrat de vilă la roșu.

Avantajul acestui cartier este este zona liniștită și ferită de aglomerația din oraș, dar în același timp aproape de toate punctele de interes. În ciuda unor probleme existente, Stupini este, surprinzător, în top 3 cele mai căutate cartiere.  În plus, cartierele periferice din Brașov se bucură de o infrastructură rutieră foarte bine pusă la punct, transportul public nefiind o problemă.

Astra

Astra este situat la intrarea cea mai importantă în oraş, intrarea dinspre Bucureşti. Are aproximativ 76.000 de locuitori, fiind cel mai aglomerat cartier al municipiului Braşov. Aici dezvoltatorii au găsit oportunități de construcție a mai multor blocuri de apartamente, cu înălţimi de până la 11 etaje. Sunt în construcție, de altfel, câteva complexe rezidențiale care surprind prin amploare și promisiunile de lux și confort.

De exemplu, Urban Plaza, un proiect imobiliar ambițios, și-a propus să redefinească linia de orizont a orașului cu un complex rezidențial cu un regim de înălțime de P+ 10E, în apropierea unui parc proiectat de peisagiști de talie europeană și un complex unic de servicii și facilități integrate – supermarket, restaurante, farmacii, centre wellness, grădiniță. Prețul pe mp de suprafața construită în noile complexe pornesc de la 1.084 Euro.

Concluzie

Cartierele de top din Brașov au o poziționare favorabilă în zone cu dezvoltare imobiliară puternică, ce oferă locuințe la standarde înalte cu finisaje și dotări de calitate superioară, iar lipsa utilităților – a sistemelor de canalizare și a conductelor de gaz din unele cartiere limitrofe și-au găsit rezolvare în fose vidanjabile și rețeaua electrică.

***

Agenții imobiliari Blitz îți recomandă să te informezi bine înainte de a accepta o ofertă imobiliară. Ia legătura cu un agent Blitz din filiala Brașov de la care să ceri mai multe informații. Sau programează o vizionare și ia decizii informate.

Acum e cel mai bun moment să pornești în căutarea unui apartament nou, deoarece la ieșirea din pandemie vor fi multe oferte de blocuri noi finalizate care vin cu prețuri tot mai avantajoase.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *