Top 5 cele mai liniștite cartiere din Sibiu potrivite pentru o familie cu copii

Împărtășește prietenilor tăi noutăți din imobiliare!

cele mai bune cartiere sibiu

Ai o familie frumoasă cu copii? Înseamnă că zona în care locuiești este importantă pentru tine. Vrei să fii aproape de şcoli şi grădiniţe ca să nu pierzi timpul în trafic și îţi doreşti, cu siguranţă, un cartier cât mai sigur și liniștit, cu multă verdeață, spații de joacă, parcuri și aer curat.

Din fericire, în Sibiu ai de unde alege. Sibiul se află pe locul 2 în topul celor mai liniștite orașe din România, fiind devansat doar de Brașov.  Statutul de oraș liniștit în care să-ți dorești să crești copiii este câștigat de Sibiu datorită acestor celor mai liniștite zone: 

Cartierul Hipodrom

Cartierul Hipodrom se întinde pe aproape o jumătate din suprafața orașului Sibiu și este cel mai mare cartier din Sibiu, aici locuind aproape o treime din populația orașului. Apropierea de centru de 10-30 de minute de mers pe jos, și 5-10 minute cu transportul în comun îl transformă în cel mai căutat cartier al Sibiului. 

Totul la îndemână

În prezent, Hipodrom este cea mai căutate zonă pentru apartamente de vânzare, deoarece această zonă îți oferă TOTUL. Aici ai cele mai importante zone de interes: școli și grădinițe, universități, zone comerciale, clinici medicale și farmacii, bănci, restaurante și cafenele. În plus, în imediată apropiere ai și cele mai căutate obiective turistice cu care se mândrește Sibiul: Gradina zoologica și Muzeul Satului.

Case și blocuri

Cea mai mare parte a blocurilor sunt în regim parter plus patru etaje.  Tot aici găsești și cel mai mare număr de blocuri turn și cel mai înalt bloc din Sibiu cu 17 etaje. Aproximativ jumătate din blocurile cu peste 4 etaje din oraș sunt în acest cartier. 

Pe langa parcurile amenajate pe lângă blocuri, aici se află cel mai mare și mai vechi parc din România –  Parcul Sub Arini. Parcul are 22 de hectare și este suficient pentru toți cei dornici de câteva minute sau ore de liniște și relaxare. 

Cartierul Ștrand – Liniște și spații verzi!

Ștrand este unul din cartierele de top din Sibiu. Este un cartier într-o continuă dezvoltare, dar în care locuitorii se pot bucura în același timp de liniște și multe spații verzi. 

Școli și grădinițe

Este cartierul potrivit pentru tinerii care vor să-și întemeieze o familie. Are nenumărate locuri de joacă amenajate de primărie, câteva școli și grădinițe în apropiere. Distanța de zona centrală e de doar 2 km, iar accesul spre alte zone din oraș este asigurat de numeroase stațiile de transport în comun. 

Parcuri 

Tot aici sunt câteva parcuri mari – Parcul Ștrand, cel mai mare din cartier, un alt parc foarte frumos și nou construit Parcul Ștrand II, de pe strada Dimitrie Cantemir. 

Case și blocuri noi

Ștrandul este împărțit în două mari zone: Ștrand I și Ștrand II. În anul 1970 a început construcția primelor vile din zona Strand I, însă predomină blocurile cu maxim 4-5 etaje, construite în stilul anilor ’70.

Începând cu anul 2000, a luat naștere o zona nouă: Strand II. În zona cea nouă vei întâlni case și blocuri noi construite, cu apartamente spațioase și bine compartimentate, confort 1, de la care nu lipsesc balcoanele, spațiile de depozitare la subsol și alte aspecte importante pentru familiști.

Aer curat

În plus, Cartierul Ștrand se poate lăuda cu o calitate bună a aerului, nivelul noxelor este sub limita maximă admisă la măsurătorile a calității aerului din ultimele 6 luni. 

Valea Aurie

Cartierul Valea Aurie este considerat a fi unul dintre cele mai frumoase și liniștite cartiere din orașul Sibiu, situat într-o zonă liniștită, aproape de natură, dar totuși foarte accesibil, între cartierul Ștrand, Parcul Sub Arini și Muzeul Național Astra. 

Într-un studiu din 2017 Valea Aurie a fost clasat ca cel mai liniștit cartier din țară și pe locul 16 în topul celor mai avantajoase cartiere din țară din punct de vedere al costului vieții.

Valea Aurie are două zone distincte – una cu case și alta cu blocuri, iar această structurare e foarte judicioasă pentru cei care își doresc să cumpere o locuință în zonă, în funcție de preferințe, având la dispoziția lor o gamă largă de apartamente și case de vânzare și închiriat.

Parcuri și Zone verzi 

Valea Aurie se situează foarte bine la capitolul zone verzi, cartierul fiind mărginit de Parcul Sub Arini și Muzeul Național Astra, și fiind înconjurat de pădure. Există foarte multe parcuri și spații special amenajate pentru cei mici, multe amenajate de curând. Tot aici se află și Grădina Zoologică din Sibiu, cu o suprafață de peste 20 ha, altfel și prima Grădină Zoologică din România.

Mihai Viteazu/ Rahovei

Zona Mihai Viteazu, strada Nicolae Iorga, zona Rahovei au fost întotdeauna printre cele mai căutate zone din Sibiu.

Acces facil către centru și alte zone din oraș 

E o zona extrem de accesibilă, aproape de Shopping City Sibiu, Centru, Parcul Sub Arini, Sala Transilvania. De asemenea, locuitorii acestui cartier ajung cu ușurință la Piața Agroalimentară Rahovei.

Grădinițe și Școli

În zona sunt numeroase școli cu învățământ primar și gimnazial, gradinite și licee. 

Case noi

În prelungirea bulevardului Mihai Viteazu și pe strada Doamna Stânca au fost construite numeroase blocuri noi.

Bavaria – cartier exclusiv

Bavaria este un cartier exclusiv, în afara orașului, cu drum de de acces asfaltat, pe care e o plăcere să mergi spre casa. Recomandăm acest cartier în special familiilor cu copii care vor sa se bucure de liniște și aer curat, într-o zona sigură. 

În Bavaria poți găsi case individuale și de tip duplex, cu alei asfaltate și frumos iluminate. Are de asemenea amenajat un frumos parc, ideal pentru cei mici.

La preț de apartament poți cumpara un duplex cu teren de 250 mp și te poți bucura de spații verzi, de intimitate și de liniștea pe care nu o vei regasi in nici un cartier din Sibiu. 

Iar priveliștea spre Munții Făgăraș te va face să te simți ca într-o perpetuă vacanță!

În concluzie, analizează cu atenție toate criteriile înainte de a lua o decizie. E foarte important ca zona în care locuiești să se potrivească cu stilul tău de viață al familiei tale și să corespundă nevoilor tale, astfel încât să îți asigure confortul și experiențele dorite. 

Contactează agenții Blitz pentru oferte cu preț redus sau reprezentare exclusivă pentru cele mai bune deal-uri din orașul Sibiu. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *