Top 5 cele mai accesibile cartiere din București

Împărtășește prietenilor tăi noutăți din imobiliare!

Te afli în căutarea unei locuințe în București, însă ai un buget limitat? 

Vestea bună este că zonele și cartierele capitalei acoperă o plajă largă de prețuri – astfel încât, cu o consultanță profesionistă, ai toate șansele să găsești o proprietate accesibilă ca preț, dar și acceptabilă ca zonă. 

În cele mai accesibile cartiere din București, prețul mediu pentru un apartament se situează puțin peste pragul de 1.000 de euro pe metru pătrat util. Vezi mai jos un top al cartierelor accesibile din București, pe care le găsești surprinzător pe toate pe latura de Sud și Sud-Vest a capitalei. 

Locul 1 –  Drumul Taberei – Ghencea

Până nu demult, zona era destul de neatractivă din cauza lucrărilor prelungite la linia de metrou și lipsa de proiecte rezidentiale de amploare.

Acest lucru însă s-a schimbat radical în anul 2020, cand lucrările la linia de metrou din Drumul Taberei au fost finalizate. Odată cu darea metroului în folosință, Drumul Taberei a devenit un cartier foarte atractiv, unde poți găsi toate facilitățile de care au nevoie. Iar parcul Moghioroș, recent amenajat, cu pistele de bicicliști, aleile de promenada, pasarela supraterană și serele cu plante exotice, este unul din cele mai frumoase parcuri din București. 

Astfel potrivit datelor disponibile din piață, aici un apartament poate fi achiziționat cu un preț mediu de 1.122 € euro pe metru pătrat util. Pentru un apartament cu două camere, și o suprafață medie de 55 de metri pătrați utili, prețul cerut este de 59.384 € de euro

Pe de altă parte, dacă îți dorești o locuință cu trei camere, în suprafață de 70 de mp, prețul depășește suma de 75.504 € de euro.

Vezi apartamente cu 2 și 3 camere din portofoliul Blitz în Drumul Taberei. 

Locul 2 – Rahova 

Deși se află în topurile cartierelor nu tocmai bine famate, principalul atu al zonei este distanța relativ scurtă de Piața Unirii și linia dedicată de tramvai 32 care scurtcircuitează întreaga aglomerație matinală și asigură timpi relativ scurți de 10-15 minute până la prima stație de metrou. 

Cartierul dispune şi de câteva centre comerciale, cel mai important fiind Piaţa Rahova, Liberty Mall și Centrul Vulcan de pe Șoseaua Progresului. Și tot în acest cartier găsești  câteva ansambluri rezidențiale, cum ar fi Dream Residence, Bragadiru Lake și Sebastian Park Residence cu prețuri accesibile.

Astfel, un apartament poate fi achiziționat aici cu un preț mediu de  1.135 €€ euro pe metru pătrat util. Pentru un apartament cu două camere, cu o suprafață medie de 55 de metri pătrați utili, prețul cerut este de 58.433 € de euro. Pe de altă parte, dacă îți dorești o locuință cu trei camere, în suprafață de 70 de mp, prețul depășește suma de 85.308 € de euro.

Locul 3 – Berceni

Berceniul continuă să fie foarte căutat de cumparatorii atrași de prețurile scăzute ale proprietăților noi din Apărătorii Patriei și Popesti Leordeni, dar și de infrastructura bine pusă la punct.

Cu o line de metrou ce leaga Berceniul direct de nordul Capitalei, acest cartier este foarte potrivit pentru corporatiștii care lucrează în nordul capitalei, dar care nu-și permit prețurile mai mari ale apartamentelor de vânzare din Pipera și zona de nord. 

Pe de altă parte, dezvoltările de noi proiecte rezidențiale în cartierul Berceni sunt concentrate pe zona de Sud și în zona Popești Leordeni, unde găsești majoritatea ofertelor la apartamentele noi. 

Astfel, Berceni se situează, în cel de-al doilea trimestru al anului 2021, pe locul trei în topul cartierelor bucureștene cu cele mai accesibile apartamente. 

Un apartament poate fi achiziționat aici cu un preț mediu de  1.142 €€ euro pe metru pătrat util. Pentru un apartament cu două camere, cu o suprafață medie de 55 de metri pătrați utili, prețul cerut este de 58.476 € de euro. În același timp, dacă îți dorești o locuință cu trei camere, în suprafață de 70 de mp, prețul depășește suma de 83.730 € de euro.

Vezi proprietățile din portofoliul Blitz din zona Berceni. 

Locul 4 – Militari 

Militari a fost cartierul “vedetă” în piața imobiliară a ultimilor ani, întrucât în acest cartier s-au concentrat majoritatea proiectelor imobiliare mari. 

Cele mai atractive facilități ale zonei sunt – linia de metrou directă spre Piața Unirii și prețurile mai mici decat în alte cartiere în anii trecuți și simțitor mai mari în ultimul an. Majorarea de prețuri însă este un indicator al faptului că cererea depășește cu mult oferta de proprietăți disponibile, în ciuda ritmului susținut de dezvoltare.

Militari s-a aflat, în cel de-al doilea trimestru al anului 2021, pe locul 4 în topul cartierelor bucureștene cu cele mai accesibile apartamente. 

Astfel, un apartament poate fi achiziționat aici cu un preț mediu de  1.265 € euro pe metru pătrat util. Pentru un apartament cu două camere, cu o suprafață medie de 55 de metri pătrați utili, prețul cerut este de 69.644 € de euro

Pe de altă parte, dacă îți dorești o locuință cu trei camere, în suprafață de 70 de mp, prețul depășește suma de 91.750 € euro.

Vezi proprietățile din portofoliul Blitz în cartierul Militari. 

Locul 5 – Crângași 

Crângași este un cartier cu multiple facilități, bine conectat la rețelele de transport în comun. În ultimii ani au apărut multe proiecte rezidentiale care au ridicat nivelul întregii zone. La mare căutare sunt și blocurile din anii ’80 din jurul stației de metrou Crângași.

Crângași s-a situat în cel de-al doilea trimestru al anului 2021, pe locul cinci în topul cartierelor bucureștene cu cele mai accesibile apartamente. 

Astfel, un apartament poate fi achiziționat aici cu un preț mediu de  1.366 € euro pe metru pătrat util. Pentru un apartament cu două camere, cu o suprafață medie de 55 de metri pătrați utili, prețul cerut este de 70.265 € de euro. 

Dacă ești în căutarea unui apartament cu trei camere, cu o suprafață de 70 de mp, prețul depășește suma de 95.203 € de euro.

Cum te poate ajuta Blitz să găsești locuința perfectă în aceste cartiere? 

Blitz este cea mai mare agenție imobiliară românească din România, în plină extindere în cele mai mari orașe ale țării. Sediul companiei se află în Cluj, dar avem birouri în alte 10 orașe precum București, Brașov, Timișoara, Craiova, Sibiu, Constanța sau Oradea. 

Viziunea noastră este să oferim tuturor clienților noștri servicii imobiliare de calitate premium cu ajutorul cărora fiecare să-și găsească locuința cea mai potrivită. 

Vizitează-ne site-ul blitz.ro și mergi la Vânzări și orașul București în care vrei să achiziționezi o locuință la secțiunea – apartamente, complexuri rezidențiale sau case. 

Pentru a-ți restrânge și mai mult căutarea setează filtrele la numărul de camere, prețul dorit – sub un anumit prag și alege și zona. Cu Blitz ai siguranța că ofertele listate pe site sunt de actualitate. 

Dacă te interesează mai degrabă o locuință într-un complex rezidențial sau vrei să vezi o casă, fă schimbarea la filtre și vei avea imediat rezultatele. 

Apoi, dacă ești interesat de ofertă parcurge toate informațiile din pagina proprietății și completează formularul de contact. În cel mai scurt timp te va contacta o colegă de la Call Center pentru a discuta următorii pași. 

Te așteptăm, așadar, pe blitz.ro pentru a-ți găsi locuința potrivită – în cartierele rezidențiale din București, dar și din alte orașe ale țării!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *