Tendințe pe Piața Chiriilor din Craiova în 2023: cerere în creștere

Împărtășește prietenilor tăi noutăți din imobiliare!

Craiova, un oraș în continuă dezvoltare din sud-vestul României, se bucură de o cerere semnificativă pe piața chiriilor în acest an. 

În acest articol analizăm evoluția pieței închirierilor de locuințe în Craiova, sub aspectul prețurilor, a cererii și a ofertei de locuințe, cât și a dotărilor preferate de studenți. 

Crește cererea pentru apartamente mai ieftine

Orașul Craiova este un hub imobiliar efervescent, unde au loc investiții semnificative și evenimente locale care contribuie la o cerere crescută de locuințe de închiriat pe tot parcursul anului.  

Construcția unui nou mall, lucrările la drumul Expres, trecerea fabricilor FORD către Ford OTOSAN, activitatea fotbalului oltenesc și interesul crescut al marilor companii pentru Craiova au tot alimentat cererea de locuințe în acest an.

Însă când vine de începerea anului de studii, conform experților imobiliare de la Blitz Craiova vorbim mai degrabă de o creștere a cererii pentru apartamente mai ieftine, cu chirii cuprinse între 200-300 de euro pe lună

Impactul Anului Universitar

În opinia Anei  Maria Cruceru, manager al francizei Blitz Craiova, un factor care a susținut creșterea pieței închirierilor în Craiova în lunile iulie-septembrie a fost începerea anului universitar. Studenții aflați în căutarea chiriilor reprezintă o parte semnificativă din piața locativă, ceea ce a condus la o cerere sporită în această perioadă.

Cele mai căutate tipuri de locuințe

Printre cele mai căutate tipuri de locuințe se numără garsonierele și apartamentele cu două camere, în special pentru tinerii profesioniști și studenți. Zonele cele mai solicitate includ Cartierul 1 Mai, zonele centrale și ultracentrale ale orașului, precum și zona Severinului.

Facilitățile/Dotările Dorite

Studenții sunt interesați de dotări minimale ale apartamentelor, să aibă mobilier de bază, cum ar fi un pat confortabil, un birou și un scaun, un spațiu de depozitare pentru haine și alte obiecte personale. Ce mai au nevoie studenții este accesul la internet rapid pentru studiu și pentru a rămâne mereu conectați. 

O tendință recentă în cerințele chiriașilor este prezența centralei termice în locuințe. Aceasta devine un factor decisiv în alegerea unei proprietăți de închiriat, datorită beneficiilor legate de confort și cel al economiilor la costurile de încălzire.

Piața închirierilor de locuințe din Craiova va continua să înregistreze o creștere semnificativă până la sfârșitul acestui an. Zonele precum Cartierul 1 Mai, centrul și zona Severinului vor rămâne în centrul atenției pentru căutarea de locuințe.

Investițiile continue în infrastructură și economia orașului contribuie la susținerea acestei tendințe ascendente pe piața imobiliară din Craiova.