Surpriza! Romanii din strainatate vor putea accesa un credit Prima Casa!

Împărtășește prietenilor tăi noutăți din imobiliare!

Intr-un moment in care toate semnalele din piata conduceau catre un singur deznodamant – sfarsitul programului Prima Casa, guvernantii ne-au pregatit o surpriza: urmeaza o noua faza si o noua modificare importanta.

Prima Casa pentru romanii din strainatateDesi creditul garantat de stat nu duce lipsa de solicitari, dovada fiind redirectionarea fondurilor destinate initial achizitiei de locuinte ANL catre clientii standard, eveniment ce s-a petrecut in urma cu o luna, iata ca o alta serie de clienti sunt vizati de noua modificare. Romanii din strainatate vor putea accesa credite Prima Casa pentru achizitia unei locuinte!

”Este o propunere venita din practica, prin care dorim sa-i sprijinim pe romanii care muncesc in strainatate sa isi achizitioneze sau sa isi construiasca o locuinta. In acelasi timp, masura va contribui la o administrare mai eficienta si la cresterea gradului de utilizare a portofoliului de garantii din Programul Prima Casa”, considera ministrul finantelor publice, Ioana-Maria Petrescu.

Conform proiectului de Hotarare de Guvern, vor beneficia de aceasta varianta de creditare, romanii care locuiesc in strainatate si au permis de sedere si de munca, eliberate de autoritatile statului in care lucreaza. Acestora li se va aloca intr-o prima faza un plafon special de 25 de milioane de lei, valabil pana la sfarsitul anului 2014.

Daca va avea succes, acest proiect va obliga Guvernul sa se gandeasca serios la o prelungire a programului Prima Casa si in 2015.

Sursa: Evenimentul Zilei

Echipa Blitz Imobiliare, Leonard Munteanu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *